tag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post1566715518712537827..comments2024-03-13T16:58:52.341+08:00Comments on marinasbay: FrukostproblemMarinahttp://www.blogger.com/profile/10170461038099758116noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-26157530137619212452012-03-05T19:34:14.126+08:002012-03-05T19:34:14.126+08:00jag använde inte heller "helmjölk", &quo...jag använde inte heller "helmjölk", "halvfet" var den jag använde.. orkar nog inte heller prova detta igen, men jag har läst att om någon i sverige doppar en bit tyg i köpt fil och låter den torka och skickar i ett brev så ska man lätt kunna göra fil genom att doppa lappen i en skål med mjölk och låta den stå så i rumstemperatur över natten.. tror det kommer bli mitt nästa försök :)Stefhttps://www.blogger.com/profile/16291436861844965066noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-24709045653174317262012-03-03T20:50:53.408+08:002012-03-03T20:50:53.408+08:00Jag misslyckades och det var troligen för att jag ...Jag misslyckades och det var troligen för att jag inte använde "helmjölk", men jag har inte orkat prova igen...Marinahttps://www.blogger.com/profile/10170461038099758116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-49818762053855374892012-03-03T18:21:18.798+08:002012-03-03T18:21:18.798+08:00Jag testade med pastöriserad mjölk och naturell yo...Jag testade med pastöriserad mjölk och naturell yoghurt och det stod i ca 18 timmar, men var fortfarande mjölk-konsistens på det efter alla de timmarna så jag hällde ut det.. måste det vara nån speciell mjölk eller så?Stefhttps://www.blogger.com/profile/16291436861844965066noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-16122120748952072502012-02-14T20:04:07.395+08:002012-02-14T20:04:07.395+08:00Jag ska försöka göra iordning detta ikväll - återk...Jag ska försöka göra iordning detta ikväll - återkommer!Marinahttps://www.blogger.com/profile/10170461038099758116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-23731196124876995032012-02-14T15:41:53.413+08:002012-02-14T15:41:53.413+08:00Berätta gärna hur det går! Skall bara tillägga att...Berätta gärna hur det går! Skall bara tillägga att du häller av så pass mkt mjölk så att yoghurten får plats, vet ju inte om det blir exakt 2 dl....testa dig fram/SSusannahttps://www.blogger.com/profile/06279269223761648923noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-50079887522101502342012-02-14T12:35:15.582+08:002012-02-14T12:35:15.582+08:00Det ska genast testas! Tack för tipset!Det ska genast testas! Tack för tipset!Marinahttps://www.blogger.com/profile/10170461038099758116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-12126942957690425692012-02-14T11:25:41.941+08:002012-02-14T11:25:41.941+08:00Jag är oxo en filmjölksmänniska och följde ett mkt...Jag är oxo en filmjölksmänniska och följde ett mkt bra recept för några år sedan som fortfarande fungerar:<br /><br />Använd ca en liter mjölk - häll ut 2dl. ersätt med en yoghurt naturell som omskakas väl. <br />Sätt den ute på köksbänken över natten eller 12 timmar, skaka den lite då och då.....<br /><br />Vips har du helt ok filmjölk. Sätt därefter in den i kyskåpet, ät med Müsli kylskåskall!!! <br /><br />Lycka tillSusannahttps://www.blogger.com/profile/06279269223761648923noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-50934222820536296992012-02-13T22:25:50.080+08:002012-02-13T22:25:50.080+08:00Helt säkert kommer vi att sakna massor av smaker d...Helt säkert kommer vi att sakna massor av smaker den dagen det är dags att flytta tillbaka.Marinahttps://www.blogger.com/profile/10170461038099758116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-53800872981672430492012-02-13T22:24:30.904+08:002012-02-13T22:24:30.904+08:00Nu har jag sett det, och jag vill också ha en uggl...Nu har jag sett det, och jag vill också ha en uggla!Marinahttps://www.blogger.com/profile/10170461038099758116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-19665812060441741992012-02-13T22:23:37.612+08:002012-02-13T22:23:37.612+08:00Nej, det kan absolut inte finnas några samband mel...Nej, det kan absolut inte finnas några samband mellan en korv, en tatuerad drake och filmjölk, eller...nej, inte ens i fantasin ;)<br />När jag ser din prislapp, så är jag helt på det klara med at jag kommer att vara nöjd med mitt filmjölksalternativ!Marinahttps://www.blogger.com/profile/10170461038099758116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-42597066680580311102012-02-13T22:01:18.745+08:002012-02-13T22:01:18.745+08:00Känner så himla väl igen mig! Vi provar och provar...Känner så himla väl igen mig! Vi provar och provar och ibland hittar man rätt. Men vissa saker är svåra att hitta ersättare till och andra är omöjliga. Och visst saknar men en del smaker. Det gör i alla fall jag. Efter tre år utomlands börjar dock en del begär försvinna och ersättas av nya. Jag undrar vad jag kommer att sakna från Tyskland när jag kommer hem till Sverige igen? För det smakar faktiskt annorlunda, även om vi inte bor så väldans långt bort från vårt gamla kära hemland. :-)desperat hemmafruhttps://www.blogger.com/profile/10562694066582119036noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-11658979521328187942012-02-13T21:39:18.550+08:002012-02-13T21:39:18.550+08:00Tranbär är gott, det vet jag. Men smörmjölken har ...Tranbär är gott, det vet jag. Men smörmjölken har jag ingen erfarenhet av. Hoppas du får till det!<br />Här har du länken till det mysiga kelet, vill ju inte att du ska missa den ;)<br />http://youtu.be/Ub4n9Qx8_uc<br />KramLippehttps://www.blogger.com/profile/05808697348066518966noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-62291177005147009082012-02-13T19:46:19.602+08:002012-02-13T19:46:19.602+08:00Hmmm...skönt att komma ifrån frukostkorvarnadet et...Hmmm...skönt att komma ifrån frukostkorvarnadet ett tag, såg att min Desperata Hemmafrukompis spann vidare på korvtemat, från korv till filmjölk alltså, finns inget samband, mer än i fantasin och du har ju en seriös blogg så vi fantiserar inget här inte!<br />Vår gemensamma punkt är jakten på filmjölk i utlandet, man behöver inte bege sig längre bort än till Danmark förän det blir problematiskt! Har tagit med mig fryst filmjölk utomlands en gång...ingen höjdare direkt, men bättre än inget!<br />Hoppas du blivit nöjd med dina alternativ, annars får jag ordna en kyltranspot till dig......kostnad 3451:- kg/litern om jag kollar upp med Feedex!<br />Ha en fin vecka!<br />Kram ifrån Oumberlige Peter!oumberligatinghttps://www.blogger.com/profile/05411493504312635397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-17271319104911862482012-02-13T19:23:10.581+08:002012-02-13T19:23:10.581+08:00Yoghurten här är också mycket speciell och annorlu...Yoghurten här är också mycket speciell och annorlunda mot det jag kallar naturell yoghurt.Marinahttps://www.blogger.com/profile/10170461038099758116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-10011850805538626842012-02-13T19:22:18.487+08:002012-02-13T19:22:18.487+08:00Det låter ju som om det är mycket mer fettfritt då...Det låter ju som om det är mycket mer fettfritt då...!Marinahttps://www.blogger.com/profile/10170461038099758116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-80953295326376527772012-02-13T19:21:31.496+08:002012-02-13T19:21:31.496+08:00Eller hur...Eller hur...Marinahttps://www.blogger.com/profile/10170461038099758116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-74154431624167096422012-02-13T19:21:13.182+08:002012-02-13T19:21:13.182+08:00Låter som en verklig hit ;)Låter som en verklig hit ;)Marinahttps://www.blogger.com/profile/10170461038099758116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-33309996796607085692012-02-13T19:20:32.736+08:002012-02-13T19:20:32.736+08:00Det är väl inte exakt samma, men det borde gå rätt...Det är väl inte exakt samma, men det borde gå rätt bra.Marinahttps://www.blogger.com/profile/10170461038099758116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-2525236503679475762012-02-13T17:47:45.834+08:002012-02-13T17:47:45.834+08:00Även jag är en stor filmjölksälskare och saknar de...Även jag är en stor filmjölksälskare och saknar den verkligen. Här i Portugal finns inte ens anständig yoghurt. Bara sådana däringa små dl-stora burkar. Och oftast fulla med socker eller annat trams. Det gäller i alla fall här uppe hos oss i den verkligen glesbygden.<br />/AnnaAnna o Jan - Man ser flodenhttp://www.portugal-alentejo.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-38853441595725352702012-02-13T16:05:36.840+08:002012-02-13T16:05:36.840+08:00Intressant hur de vänder på informationen om fetti...Intressant hur de vänder på informationen om fettinnehållet. 98% fat free istället för att säga som det är: att det innehåller 2% fett. Haha.<br /><br />(Nu känner jag mig som en dryg västerlänning av sorten som alltid tror att det egna landets sätt att göra saker alltid är det bästa. Men ändå.)nillas liv på pinnenhttps://www.blogger.com/profile/02880224205475912801noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-69289426443833818862012-02-13T14:27:15.957+08:002012-02-13T14:27:15.957+08:00Den som söker skola finna ;)
Kram!Den som söker skola finna ;)<br />Kram!Camillahttps://www.blogger.com/profile/17044744932705204717noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-92190067613393093112012-02-13T12:37:10.850+08:002012-02-13T12:37:10.850+08:00Tack för tipset! Man får verkligen testa sig fram....Tack för tipset! Man får verkligen testa sig fram.<br />Vi ville göra tzatziki och hittade en naturell youghurt, men den NATURELLA youghurten innehöll en massa socker... sockertzatziki smakar sådär!CamillaLhttp://resmed.lundbergs.menoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1777909637372954428.post-15126437979957442752012-02-13T12:12:23.995+08:002012-02-13T12:12:23.995+08:00När jag letar recept hittar jag alltid sånt som sk...När jag letar recept hittar jag alltid sånt som ska ha sån där Buttermilk och jag har liksom aldrig fattat vad det är! Nu kanske jag kan byta ut mot fil? :) Tackar!Trillingnötenhttps://www.blogger.com/profile/05565749854504971236noreply@blogger.com