tisdag 22 oktober 2013

Mer om Fort Canning Park


Fort Canning Park är inte bara en plats där man kan lyssna på utomhuskonserter, utan det är också en stor park mitt i det sjudande stadsmyllret. En plats dit det är enkelt att ta sig om man vill ha lite grönt omkring sig och kanske bli lite påmind om att det är faktiskt en gång var djungel och regnskog precis här, där idag alla höga hus reser sig mot himlen.



Parkens högsta punkt mäter 60 meter och gick en gång under benämningen "the Forbidden Hill". Det var innan sir Stamford Raffles hittade hit och platsen ansågs helig av dåtidens invånare. Det gjorde väl troligen Mr Raffles lite nyfiken, eftersom han beslutade att strunta i förbudet och byggde sig ett hus just på den platsen.

Vår vän Raffles var också intresserad av blommor och blader, så han anlade Singapores första botaniska trädgård kring sitt hus, och vem vet, kanske det är några av hans planterade växter vi ser idag under promenad i Fort Canning. Om man vill, kan man gå en "historisk vandring" och följa utvecklingen från tiden innan Raffles kom, fram till idag, genom att läsa alla informationsskyltar efter vägen. 



 Här är det många som utövar olika gymnastiska övningar, enskilt eller i grupp, det är en populär plats för bröllopsfoton, och som sagt, på den öppna gröna ytan "Fort Canning Green" hålls det ofta utomhuskonserter eller teatrar.

Och just här var det en gång en kyrkogård med ungefär 600 gravar. Den slutade användas på 1860-talet och när den så småningom togs bort, så sparade man ett flertal gravstenar. De finns numer till beskådan i de murar som omger grönområdet. (Lite mer om det finns i ett gammalt inlägg, och om någon vill se fler bilder och läsa lite mer om det, så finns det här)





Gårdagen  "fotografiska expedition" till parken innebar en härlig promenad och fler bilder att sortera! Plus att jag insåg att det uppenbarligen blev lite att ta reda på efter lördagens begivenheter, då det fortfarande fanns tydliga spår...


8 kommentarer:

 1. Varför promenerar inte jag i parker på dagarna? Vi har ju samma utbildning!

  SvaraRadera
 2. Så mycket på så liten yta. Det är i sanning ett fascinerande land du bor i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så litet och ändå så mycket att upptäcka!

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Det här var ju inspirerande; hoppas kunna göra ett besök här under min korta tid i Singapore. Anser du att det är tryggt att knalla omkring där som turist på kvällen?

  SvaraRadera