måndag 18 juni 2018

En utflykt till Soller


I nordvästra Mallorca, cirka tre mil från Palma, hittar man den vackra byn Soller. Byn, som är omgiven av höga berg, är känd för alla sina citrusodlingar och används som utgångspunkt för många vandrare och cyklister.


Hit kan man ta sig med tåg från Palma, men eftersom vi bodde hos kamrater som har bil, så blev det en bilutflykt till Soller för vår del.


För att slippa åka över alla höga berg på dessa vindlande bergsvägar (vilket vi också gjorde!) så har man byggt en tre km lång tunnel genom bergen, vilken troligen förkortar restiden mellan dessa orter betydligt. Väl framme så tog vi en promenad utmed fruktodlingar med de maffiga bergen i bakgrunden.


Inne i byn är de smala gatorna kantade av stenhus och bara klockan börjar närma sig förmiddagstid öppnar de små butikerna som det finns gott om.


För vår del blev det en förmiddagspromenad då vi bara flanerade runt och insöp atmosfären innan vi fortsatte mot målet för förmiddagsfikat som var Port de Soller.


Om man inte är utrustad med bil, så kan man ta spårvagnen som går regelbundet mellan Soller och Port de Soller. Med tanke på hur många gånger det passerade en spårvagn och hur många människor det fanns på dem så är det ett väldigt populärt sätt att förflytta sig på.


Här, men utsikt över havet stannade vi för att inta vårt obligatoriska förmiddagsfika vilket satt riktigt bra. Och med tanke på alla vindlande bergsvägar vi skulle fortsätta utflykten på, så var det nog bra att det blev lite kaffe först...


10 kommentarer:

 1. Ser väldigt charmigt ut med gamla gränder. Och citrusodlingar låter spännande.
  Mallorca har jag faktiskt aldrig besökt. Inte ens Spaniens fastland.
  Har besökt de flesta länder i Europa men aldrig Spanien av någon anledning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tog rätt lång tid innan jag hamnade i Spanien första gången också. Och på Mallorca var jag första gången för tre år sedan, men det är verkligen en ö som är värd ett besök.

   Radera
 2. Men så vackert! Och smart med tåget, det skulle de ha fler av här på Solkusten så folk ställde bilarna mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med tåg är absolut ingen dum ide alls - under förutsättning att de fungerar förstås ;)

   Radera
 3. Soller och Puerto de Soler är väldigt vackert. Visst är den smidigt med bil, men vi har flera gånger tagit tåget från Palma och det går också bra. Men man blir ju lite begränsad. Mallorca är verkligen n vacker ö. En ö jag gärna återkommer till. Kul nu att ni har vänner som bor där för det är ju då man når "pärlorna.". Ser fram emot mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lilla av Mallorca jag har sett visar verkligen upp en bra sida så jag förmodar att det finns mera av den varan.

   Radera
 4. Jo då, Memory Lane för mig där! Vi tog tåget och plockade apelsiner från grenarna som nuddade vagnarna. Å de var goda och saftiga:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan kanske bli lite mer minnesgodis innan jag är klar, vem vet...

   Radera
 5. Puerto de Soller kommer jag mycket väl ihåg sedan besök på 70-talet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag antar att mycket har förändrats sedan dess.

   Radera