torsdag 21 juni 2018

Cykeltur utefter Mallorcas kust

Vi transporterade oss inte enbart med hjälp av bil utan vår sista semesterdag var det benkraft och två hjul som gällde då vårt värdpar tog oss på en cykeltur några mil utefter kusten med start öster om El Molinar till "ändhållplatsen" väster om ses Illetes.

En härlig tur då vi blev väldigt medvetna om att Mallorca är vansinnigt kuperat! Den enda trösten efter att ha avverkat ytterligare en av väldigt många branta uppförsbackar var vetskapen om att det följde en lika brant nedförsbacke på andra sidan.


Vi startade öster om Palma och följde cykelvägen som går utmed kusten. Väl vid Palma blev det en sväng genom smala gator i stan innan vi återigen styrde ut mot kusten. Första stoppet blev en liten strand vid Cala Major för en efterlängtad fika vid strandkanten.


En liten mysig strand från vilken man ser kungafamiljens sommarresidens, Palacia Marivent, som vi passerade på vägen hit.


Utflykten fortsatte på backiga vägar utefter kustremsan. En stor fördel med alla dessa backar är att på toppen av dem har man en fantastisk utsikt över havet och omgivningarna. Och en fördel med alla dessa utsiktspunkter är att man har en anledning att pausera!


På vägen passerade vi ytterligare små mysiga stränder och jag inser att det finns en uppsjö av sådana att välja på. Sedan blir det ju betydligt trängre på många av dem under högsäsong, så då kan det kanske vara fördel att hitta de där riktiga pärlorna som kanske är mer svårtillgängliga.Så småningom nådde vi punkten då vi bestämde oss för att vända om och då hade vi anlänt Cala Comtesa med en udde varifrån man även här hade en häftig utsikt över nejden runtomkring.
En bra sista dag på Mallorcavistelsen blev det som avslutades på bästa sätt med taccos, öl och tequila.
10 kommentarer:

 1. En på många sätt härlig avslutning på Mallorcavistelsen.

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig motionsrunda.
  Kuperad och vacker.
  Önskar dig glad midsommar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas ni hade en trevlig midsommar ni också.

   Radera
 3. Vilken fin cykeltur i en så himla vacker omgivning! Å du kunde ju alltid lett cykel uppför, det hade jag gjort;-)
  Glad Midsommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kunde jag ha gjort...tänkte inte på det...;)

   Radera
 4. Verkligen vacker utsikt utmed den cykelvägen.
  Fint med en sådan avslutning på er vistelse.
  Ha en fin midsommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Högst upp på krönet av backarna var det verkligen härlig utsikt och faktiskt värt slitet att ta sig dit.

   Radera
 5. Vilken fin cykeltur och jätteroligt att få hänga på. Men backigt är det. Mallorca är ju väldigt kuperat. Jätteroligt att öflja med på er runda. Vi har mest cyklat uppe i norr på Mallorca och har gjort det med glädje. Men backigt var det där också. Vi tillbringade många somrar där uppe när barnen var små och passade på att både per cykel och bil utforska ön.
  Förstår att ni är nöjda med er resa.
  Önskar dig en fin midsommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är riktigt nöjda, och om inte våra kamrater tröttnat på vårt sällskap kan det säkert bli fler liknande resor.

   Radera