söndag 15 december 2013

Helg i vintersporten tecken

Det låter väl hurtigt? "En helg i sportens tecken". Nu är det kanske inte riktigt så hurtigt som det låter, det innebär väl mer att det är någon annan som står för själva utövandet och jag står för framhejandet, med en sådär lite lagom nedsjunken sits i tv-soffan och en kaffekopp i handen.

Med tanke på hur det vita gnistrande vintervädret på något vis lyser med sin frånvaro, känns det rätt ok att spendera helgen tillsammans med André Pops. Med bilderna från vinterstudions sändningar blir det i alla fall liiite vinterkänsla även här, där regnet smattrar mot rutorna och det verkar vara konstant skymning.

Jag måste säga att jag gillar vinterstudion och även om vi kan se vissa skidtävlingar på andra sidan klotet, så blir det inte samma sak att höra en engelsman kommentera Kallas framfart i skidspåret eller när Björn Ferry avlossar sina skott.

Nu verkar det ju i och för sig som om det inte blir skidskytte som kommer att vara vår favoritgren den här vintern, nej plötsligt ser det ut att kunna handla mer om utförsåkning, men vem bryr sig egentligen? Huvudsaken är väl att vi är bra på något så att vi kan slå oss för bröstet och hävda att vi faktiskt kan slå våra norska grannar i något som utövas på det där vita kalla underlaget...

6 kommentarer:

 1. Ja du - att komma hem till Sverige den här årstiden där det blir mörkt klockan tre är ju egentligen ingen hit...
  Men Pops är duktig och väldigt proffsig. Synd att SVT inte kommer att sända från OS. Tycker att tv 4 inte är i närheten av svt vad gäller kvaliteten på programledare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har precis upptäckt att viasat kommer att ha alla sändningar från OS, så jag antar att det blir till att förlita sig på att eurosport sänder det vi vill se...
   När det gäller det där mörkret förresten, så har det aldrig blivit ljust idag över huvudtaget!

   Radera
 2. Så dyster vintern skulle te sig utan vintersporten. Denna vinter dessutom kryddad med ett OS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo den är ju det, och med tanke på att vi inte har viasat, så kanske det är bra att jag inte är hemma och behöver reta mig på det!

   Radera
 3. Det lät som en riktig sportfantast! :-)
  Något jag aldrig riktigt fastnat för. :-/

  sv:
  Ja, den är MYCKET välkommen!!! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker sport är kul - ja, fast jag är mycket bättre på att titta än att utöva!

   Radera