måndag 3 augusti 2015

Ibland kan man fundera...

Klockan är halv sju en söndag och jag vaknar av att regnet fullkomligen tömmer ner och det smattrar sådär vansinnigt på fönstret. Då är det ju fantastiskt härligt att bara vända sig om, dra täcket högt över huvudet och somna om. Gjorde jag det? Nehej då! Jag släpade mig ur sängen och hasade på trötta ben fram och kollade termometern som visade hela 12 grader, men trots det gick jag inte tillbaka till sängen. Nehej, istället började jag gräva fram kläder för att hålla regn, vind och kyla borta. Varför? Jo, därför att jag alldeles frivilligt hade tagit ett beslut att idag skulle det spelas golftävling! Knäpp? Ja, kanske, lite...

Eftersom jag nu tillhör den sorten som hatar att frysa, så gäller det att förse sig med ett antal klädlager i ett sådant här läge. Det innebar att innan jag var klar så såg min klädhög ut mer som om det stundade en skiddag någon gång i februari, istället för en sommardag på golfbanan, men ibland är det bara att gilla läget!


Nu blev det ju inte regn hela dagen, utan det slutade faktiskt och det blev en underbar dag! Och efter att jag lyckats skala av mig lager efter lager (lite som en sådan där rysk docka ni vet, det tar liksom aldrig slut), så blev det riktigt behagligt.

Ibland kan man dock fundera lite över hur man är funtad. Fast det är klart, vem vill ligga kvar och mysa i en varm säng med en tidning och en kopp te när man kan slänga sig ut i kyla och regn och jaga en liten vit boll i fyra, fem timmar...?

16 kommentarer:

 1. Svar
  1. Uppenbarligen inte jag i alla fall...

   Radera
 2. Haha, jag har aldrig förstått det där med golf riktigt. Hoppas det var värt besväret!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det faktiskt - på något vis brukar det bli det när man väl kommer iväg!

   Radera
 3. Jag, jag vill ligga kvar i stället;-)
  Åt andra sidan fick jag jag upp många tidiga lördags- och söndagsmorgonar för att komma till mina fotbollsmatcher. Så den enda skillnaden mellan din och min bedrift är storlken på bollen;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ser, så kan det vara, och det sägs ju att storleken inte har någon betydelse :)

   Radera
 4. Haha, underbart... Man hade ju fått sova sjukt mycket om man bara skulle ha ställt sig upp vid fint väder i sommar. Liggsår är nog inte så roligt heller ;-). Då är det bättre att klä sig för en polarfärd o gå ut :-). Verkar ju ha blivit en fin dag, kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med - vem vill ha liggsår? Och det finns ju någon smart individ som hittade på uttrycket att "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" och om man som jag tar med så mycket kläder som möjligt så stämmer det antagligen ;)

   Radera
 5. Att golfa i regn kan väl inte vara alldeles enkelt.
  Men är man fantast antar jag att vädret inte får avskräcka.
  Skönt i alla fall att det blev ett bra slut på dagen.
  Nej, varför skulle man vilja ligga kvar i sängen. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, golfare och hundägare verkar trotsa alla slags väder!

   Radera
 6. Din dag blev ju underbar så beslutet var rätt. En dag du kommer att minnas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blev det så, och det finns andra betydligt blötare rundor som aldrig glöms bort!

   Radera
 7. Haha.. vilket helt underbart inlägg !! Hos dig kikar jag gärna in igen men nu är det ju redan midnatt här på ön och dags att stänga datorn. Måste få tid för en stund i sängen också med min nya bok. Har precis avslutat "Sista brevet från din älskade" av Jojo Moyes...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du hittade hit! Den boken har även jag precis avslutat - en mycket mysig läsupplevelse.

   Radera
 8. Skrattar gått åt ditt inlägg Marina. Du har ordens gåva och lyckas fånga läsaren.
  Kram Kim :-D

  SvaraRadera