onsdag 26 augusti 2015

Sista brevet från din älskade

Efter att läst Jojo Moyes "Me before you" så var det rätt enkelt att ta beslutet att läsa ytterligare något skrivet av samma författare.

I "Sista brevet från din älskade" kastas läsaren mellan 60-talet och nutid. Någon gång på 60-talet vaknar en kvinna, Jennifer Sterling, upp på sjukhuset efter att ha varit med om en bilolycka. Hon minns inte vem hon är eller om hon var ensam i bilen, hon minns inte sin man eller sina vänner. Det här innebär att då hon blir utskriven måste hon försöka anpassa sig till ett liv hon varken kommer ihåg eller trivs med. Någonstans känner hon hela tiden på sig att något är fel, och då hon hittar ett brev från någon hon verkar ha känt väldigt väl börjar hon nysta i tiden innan olyckan.

Samma brev hittas av reportern Ellie år 2003 och då hon tycker sig känna igen sin egen situation i brevet drivs hon av en oförklarlig lust att ta reda på hur det gick för kvinnan som brevet var adresserat till. Hon börjar dra paralleller till sitt eget liv och blir lite besatt av idén att ta reda på hur det gick.

Här finns mycket kärlek, såväl lycklig som olycklig, och det är en mysig bok, ytterligare en lättläst "feelgood-bok" av Moyes.


11 kommentarer:

 1. Kanske kan vara nåt... Snart är det dags för mig att ladda ner lite nytt till läsplattan ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan definitivt vara en "semester-läsplatte-bok"!

   Radera
 2. Den har jag precis läst med stor behållning ! Har även läst en annan av hennes böcker "Livet efter dig". Inte riktigt lika bra men kanske ska man undvika att läsa samma författare för nära inpå varandra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kan det nog vara så, men om man hittar något man tycker om kan det vara lätt att tillfälligt "snöa in" på samma författare.

   Radera
 3. Har aldrig läst henne! Kanske ska jag göra det, fick en bok av henne med ELLE.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför inte, testa så får du se!

   Radera
 4. Jag har läst många av hennes böcker. Alla är bra och välskrivna, men en del kanske inte fångar hela mitt intresse. Men Sophies historia är underbar, The ship of brides också bra och The horse dancer är helt fantastisk. Tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen av de böckerna har jag läst, men de ska läggas på minnet. Tack för tipset!

   Radera
 5. Har inte läst en enda Moyes bok faktiskt. Borde kanske ge den genren en chans...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju vara värt ett försök...

   Radera