söndag 26 juni 2016

Pastor Viveka och tanterna

Författarinnan Anette Haaland är själv pastor och kanske vet vad hon pratar om då hon beskriver Vivekas förhållande till församlingsmedlemmarna i sin bok "Pastor Viveka och tanterna".

Viveka är pastor i en friskyrkoförsamling och har problem med att försöka införa vissa förändringar i församlingen där det finns en massa tanter som vill att allt ska vara som det alltid varit. Hon börjar tröttna och revolterar på sitt egna lilla vis genom till exempel att bära t-shirts med obstinat text under prästkappan. Men egentligen skulle säkert allt ha fortsatt gå sin gilla gång om det inte vore för de mystiska dödsfall som inträffar inom församlingen. Viveka blir misstänksam och börjar på egen hand rota i det hela.

Boken innehåller många dråpliga situationer och personbeskrivningarna är väldigt träffande. Det är en underhållande bok och beskrivs hos förlaget som en "...lättsam och underhållande mysdeckare..." vilket stämmer rätt bra. Som i så många andra deckare så finns utförliga beskrivningar av familjen, men i det här fallet spelar de egentligen en väldigt liten roll.

Så i det stora hela, en lättläst och underhållande bok. men i ärlighetens namn kan jag ju säga att jag tror boken kunde ha vunnit på att skippa alla "mystiska dödsfall", de tillför egentligen inte så mycket.

2 kommentarer:

  1. "Not my cup o tea" som man säger på engelska,

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla kan ju inte tycka om allt och det är väl en himla tur att vi tycker om olika! Jag försöker variera mig och läsa olika typer av böcker, men det är väldigt lätt att "snubbla tillbaka" till något säkert kort.

      Radera