måndag 27 juni 2016

Liebster Award och en massa frågorFör ett tag sen fick jag en Liebster Award från Christine med den härliga bloggen 29 grader och ett antal medföljande frågor. Tanken är att lyfta fram andra (rese)bloggare genom att besvara de 11 frågor man fått, formulera 11 nya frågor och dessutom nominera fem nya bloggare som ska göra samma sak.

Jag brukar väldigt sällan haka på sådant här, men eftersom jag tyckte det var kul att läsa Christines svar på frågorna, tänkte jag inte vara sämre, det kan ju finnas någon som vill läsa mina svar också, vem vet...

Så här kommer frågorna jag fick och mina svar:

1.Hur reser du helst (charter, backpacking, bilsemester osv) och varför?

Jag "snickrar" helst ihop resan själv och försöker resa med så lite packning som möjligt. Om det funkar så blir det helst en ryggsäck som handbagage och inget mer (naturligtvis beroende på resmål). Jag bor gärna enkelt och lägger pengarna på annat. När barnen var små blev det ett antal bilsemestrar genom Europa med stopp på "gasthaus" efter vägen och med ett tält i bagaget. Nu är det många år sedan det var tält, men då var det mysigt.

2. Nämn en upplevelse du vill att fler ska se, besöka, testa eller "utsätta sig för"

Här finns så många olika upplevelser jag vill dela med mig av och alla mina upplevelser i samband med resor finns under just fliken "Resor", det är så himla svårt att välja ut någon speciell. När det gäller "testade saker" eller sådant jag "utsatt mig för" kan jag inte komma på något precis nu, men så fort jag tänker prova något nytt och spännande så lovar jag att meddela detta.

3. Vilken är din favorit-resebild? Var och när är den tagen och varför gillar du den?Att utse en favorit bland alla bilder är en näst intill omöjlig uppgift, men just den här bilden, tagen 2012 på en strand på den indonesiska ön Gili Trawangan tillhör i alla fall toppskiktet. Jag älskar kontraster, och den här tycker jag talar för sig själv ur den synvinkeln...

4. Vilka tre länder har den godaste maten?

Jättesvår fråga med tanke på alla länder jag aldrig varit i! Jag tycker väldigt mycket om thailändsk mat så de hör absolut dit. Indisk mat är också en favorit, och den singaporianska maten som är en blandning av en himla massa asiatiska smaker är fantastisk, och fransk mat är också god, italiensk... Jag får nog fuska lite här och helt enkelt säga att jag tycker väldigt mycket om god mat! (Och jag har en himla massa länder kvar när det gäller att utforska olika smaker...)

5. Har du någon gång gjort bort dig kulturellt?

Det är jag helt övertygad om att jag har, men kommer inte på något sådär på rak arm (inte krokig heller för den delen...).

6. Vad är det värsta du varit med om under en resa?

Man brukar ju säga att "det som går fel idag blir en rolig historia imorgon", och precis så är det med min hemresa från Koh Lanta för ett antal år sedan. Taxichauffören glömde att jag skulle till flygplatsen och det slutade med att han stannade, hoppade över mittenräcket, stoppade en mopedist, hämtade mig och resväskan och sedan fick jag skjuts av denne mopedist till flygplatsen. Vid närmare eftertanke kanske det var efter det jag började försöka resa med bara en ryggsäck... (Om någon vill ha hela historien så finns den här.)

7. Vilket är ditt finaste resminne/ögonblick?

Det finns många fantastiska resminnen lagrade, men något av det finaste som satt sig på näthinnan är nog på ön Selingan (Borneo) då vi fick vara med och se alla nykläckta sköldpaddsungar som kämpade för att ta sig ner till vattnet.

8. Vad är det konstigaste du ätit utomlands?

Det får nog bli delikatessen på den singaporianska rätten "Fish Head Curry", det vill säga ögonen. (Jag erkänner att jag aldrig kommit längre än till att stoppa dem i munnen)

9. Har du under någon resa utmanat dig själv? (tex gjort något du kanske inte vågat)

Jag tror att den största utmaning jag utsatt mig för var när jag tog kursen i fridykning på Gili för några år sedan. Häftigt, spännande och lite läskigt - men jag fixade det!

10. Om du hade obegränsat med pengar, hur skulle du förändra ditt sätt att resa?

Mer, oftare, längre!

11. Vad kan du inte resa utan? (Bortsett från pass och pengar)

Någon form av kamera. Helst vill jag ha med min stora kamera, men ibland blir den bortprioriterad på grund av platsbrist, men någon variant av kamera måste alltid finnas med.


Nu är det så, att högst upp på sidan skulle det naturligtvis ha varit en bild på denna "Libster Award", men nu krånglade allt för mig så någon bild blir det inte, det får gå bra ändå. Awarden vill jag naturligtvis skicka vidare till flera av er där ute, men då jag inte vet vilka som fått den tidigare skulle jag helt enkelt vilja ge den till alla er som tycker om att resa och som har lust att svara på frågorna! Egentligen skulle det ju också ha varit nya frågor, men jag tycker att Christines frågor var så bra så de behöver inte göras om. Så varsågoda ni som vill – svara gärna! Jag ser fram emot att läsa era svar.

18 kommentarer:

 1. Roliga frågor och väldigt intressanta svar.
  Resebilden var enastående, snacka om kontraster som "samsas" på ett perfekt sätt.

  Fish Head Curry - oooops! Har också lite svårt att äta mat som tittar på mig;-)

  Ett toppen inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just den bilden är definitivt en av mina favoriter även om det inte är alldeles lätt att välja ut någon.

   Radera
 2. Det var intressant att ta del av dina erfarenheter. Jag har bara rest i europa, bilsemestrar när jag var liten och tåg när jag blev vuxen. Men tack vare dig får jag "resa" lite i andra länder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid kul om någon vill följa med :)

   Radera
 3. Du är ju en rutinerad resenär så jag förstår att det inte var helt enkelt att svara på alla frågor. Kul och intressant läsning tycker jag i a f att det är.

  SvaraRadera
 4. Jag förstår att den häftiga bilden är en av dina favoriter. Intressant läsning.
  Jag önskar dig en fin fortsättning på sommaren.

  SvaraRadera
 5. Vad kul att du också hängde på den här utmaningen och intressant att läsa dina svar! Jag verkligen ÄLSKAR bilden! Jag gillar också kontraster och det är som du säger, den där bilden talar verkligen för sig själv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt när man känner att man verkligen lyckas fånga den där riktiga kontrasten på bild.

   Radera
 6. Kontrastbilden var vekrligen häftig och vilka resor och minnen du har :-). Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då, det har blivit ett och annat minne och det är det som är det bästa med det hela - minnena finns alltid kvar!

   Radera
 7. Intressant att läsa om dej! Tack!

  SvaraRadera
 8. Att ta moppen till flyget - den var bra!
  Det är kul att resa.
  Och trevligt med god mat. Jag reser bara till Frankrike men där är den mestadels GOD.
  Hej!

  SvaraRadera
 9. Frankrike är absolut inget dåligt resmål, och som sagt, där är maten god!

  SvaraRadera
 10. Underbar läsning, så kul att du hakade på. Älskar bilden, helt fantatiskt. Och historien om mopeden och fiskögonen, oj, oj, oj. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var lite roliga frågor att fundera över! Kul att du tänkte på mig och ändå "kuligare" att du gillade det :)

   Radera