lördag 10 juni 2017

Senaste Swea Magazine

Att leva som "lyxhustru" är verkligen en vansinnigt bekväm tillvaro. Om man dessutom, som jag, inte haft några barn med så finns det ju inte så många måsten och krav vilket är en tillvaro som inte riktigt ser ut som den "vanliga normala" (vad det nu är som är normalt!) som vi är vana vid härhemma. Men trots bekvämligheten och trots att det är skönt att "göra ingenting" så kan det vara kul att roa sig med något annat ibland också.

Det absolut bästa är möjligheten att välja vad man vill roa sig med! För egen del så arbetade jag ett år på svenska skolan och under två år undervisade jag vuxna singaporianer i svenska som nybörajrspråk vilket var enormt spännande och givande, men något av det roligaste jag sysslade med var nog ändå arbetet med vår tidning, Swea Magazine.Jag tycker ju om att skriva så att få möjligheten att vara med och se tidningen växa fram var fantastiskt kul Dessutom var det alltid ett så himla härligt gäng som arbetade med den. Tidningen kommer ut två gånger per år och i den finns sådant som kan vara bra att veta som bosatt i Singapore, tips vad man kan se och göra massor av resereportage samt en massa annat smått och gott som kan vara intressant även för den som inte bor i landet.


Jag ingick i redaktionen under ett antal år, varav ett som redaktör, och för två år sedan när vi skulle flytta hem slutade jag. Som bekant blev det inte så mycket med den hemflytten utan vi blev kvar ytterligare några år och eftersom jag tyckte om tidningsarbetet så blev det en "comeback" i senaste numret och det var precis lika kul nu!


Tidningen finns att läsa på nätet och om någon skulle vara intresserad så kan ni använda länken här för att komma till Swea Magazine på nätet. Såväl det senaste numret som ett antal av de gamla numren finns här. Som sagt, mycket matnyttigt även för de som inte befinner sig i Singapore. Kanske framför allt alla olika reportage om resor i Asien.Som sagt, möjligheten att välja vad jag ville syssla med var absolut det bästa med mina sju år som "lyxhustru".

20 kommentarer:

 1. Att göra ingenting är ju trist, men ha chansen att engagera sig i det som är kul och stimulerande är ju fantastiskt! Låter som ett superkul projekt med tidningen! Jag skulle gärna ägna ännu mer tid åt att utveckla bloggen, men måste ju sköta ett heltidsjobb också ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tidningsarbetet var verkligen jättekul! Ibland kan man undra vad det är "att göra ingenting", för även när man gör ingenting så gör man ju någonting, egentligen...

   Radera
  2. Vad kul med en tidning, det har vi inte i Bangkok (men vi har en blogg.
   Jag förstår att det passade dig bra, du är en skicklig skribent.
   Att göra "ingenting" är ju godtyckligt, det är lätt att fylla dagarna med både nyttigheter och nonsens. Jag engagerade mig under de tre första åren i programgruppen för svenska kvinnor i Bangkok, riktigt kul.
   sen är det resor, golf och lite volontärarbete som tar min tid.

   Radera
  3. Att ha möjligheten att "göra ingenting" det vill säga fylla dagarna med sådant jag tycker är kul har varit en fantastisk möjlighet!

   Radera
 2. Vad roligt! Tack för att du berättar. Givetvis ska jag in och läsa. Extra roligt när du också haft flera fingrar med här.
  SWEA känne rjag väl till och var med där under åren jag bodde och arbetade i i Peking. (På Svenska skolan, som nu inte längre finns men som i våra glansdagar hade 140 elever från förskolan till klass 6.)
  Jag jobbade ju så att det blev ett mycket begränsat urval av aktivitete jag kunde vara med på som SWEA ordnade men bokklubben var en och den har vi fortsatt med hemma i Stockholm. Dock i begränsad upplaga och några kommer resandes för att vara med.
  Önskar dig en fin helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va kul att ni har fortsatt på hemmaplan!!

   Radera
 3. Låter jättekul! Fin tidning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen ett jättekul jobb :)

   Radera
 4. Jag minns att du var engagerad i tidningen redan tidigare men så "flyttade" du hem ;)
  Det där med att göra ingenting är lite speciellt. Man måste vara en fena på att inte kunna röra ett finger.
  Jag tänker också på hur man har sett och säkert också fortfarande ser på hemmafruarna, som inte gör någonting utan bara är hemma. Ett uttryck som har förvånat mig storligen genom åren. Är det någon som gör något så är det just hemmafrun. Utan lön dessutom trots att hon eller han är värd mera än de flesta med tanke på så många olika jobb hon/han har. Egentligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så. Det finns många som "gör ingenting" som sliter ordentligt. Och om att "göra ingenting" innebär att jag kan roa mig med vad jag vill så gör jag gärna ingenting ofta och mycket :)

   Radera
 5. Då jag själv jobbat på ett förlag som gav ut både böcker och tidningar så vet jag precis vad du menar. Att göra en tidning från ax till limpa är det roligaste som finns.
  Redaktionen vill kanske ha dig kvar som gästskribent eller krönikör, även om du inte bor i Singapore längre.
  Nu ska jag kolla in tidningen:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har verkligen varit ett jättekul arbete med tidningen, och det kan mycket väl vara så att det kan dyka upp några rader härifrån, man kan aldrig veta...

   Radera
 6. Jag jobbade inte under 2-3 år och fick dagarna att gå trots allt. :) Roligt att vara med att skapa en tidning. Min pappa och jag hade ju ett bokförlag där vi översatte böcker från engelska till svenska och sedan gav ut. Litet liknande att “föda fram" en produkt. Vad har du för planer nu när ni är tillbaka i Sverige?

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, mina planer just nu är rätt vaga, vi får se vad som händer... Till att börja med kommer jag troligen att "vikariera runt lite". Eftersom jag är lärare så tror jag nog inte att det ska bli så svårt att få jobb.

   Radera
 7. Låter helt fantastiskt att kunna göra något som man vill göra och tycker är kul. Skulle absolut inte säga nej tack till det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en fantastisk möjlighet och jag har njutit varenda stund av att kunna ha det så!!

   Radera
 8. Inser att du hade det riktigt gött där. Låter ljuvligt att kunna välja ut russinen själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att både ha kakan och att kunna äta den är inte helt fel ;)

   Radera
 9. Åhhh va roligt! Låter verkligen fantastiskt. :)

  SvaraRadera