söndag 5 november 2017

Vänd dig inte om

"Vänd dig om" är en bok av Tove Alsterdal som handlar om Eva som blir oskyldigt misstänkt på mord på sin före detta man Svante, som knivhuggs till döds en kväll på sin väg hem från affären. Det finns bara en person som skulle kunna rentvå henne, en utländsk kvinna som satt och tiggde utanför affären och som måste ha bevittnat det hela, men frågan är om Eva ska lyckas hitta henne i tid. För att få hjälp i sitt sökande kontaktar hon sin son som hon inte har haft kontakt med på väldigt länge och som dessutom kanske har sina sympatier på exmakens sida.

Parallellt med detta hittar några pojkar benrester i närheten av mordplatsen som visar sig kunna spåras till Beckomberga, det nedlagda mentalsjukhuset. Frågan är om det finns kopplingar och vad som en gång utspelats innanför de stängda dörrarna innan det lades ned och vilka hemligheter som gömmer sig där...

Det låter som en lovande intrig och här finns inlägg i samhällsdebatten då det gäller såväl mentalsjukvård som flyktingpolitik, men tyvärr måste jag erkänna att jag blev aldrig riktigt fast. Jag tyckte boken var rörig och jag kom aldrig nära någon av karaktärerna.

Med andra ord är det ingen bok jag skulle rekommendera, men eftersom Tove Alsterdal har skrivit fler böcker kanske jag kommer att ge henne ytterligare en chans, man vet ju aldrig.

8 kommentarer:

 1. Jag letar efter bra böcker att läsa nu till höst och vinter. Dock har jag alltid haft svårt för böcker som handlar om otäcka saker. Antar att jag är lite mesigt när det kommer till sånt. Kan inte sova då ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som om det är en bra ide att hitta andra typer av böcker ;)

   Radera
 2. Läser ju så himla många deckare, så jag kommer faktiskt inte ihåg om jag läst den här boken. Några svaga klockor ringer dock i min lilla hjärna att jag läst boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, ingen bok som kommer att sätta några djupare spår hos mig.

   Radera
 3. Har just läst denna men var inte särskilt förtjust. Håller med dig i tankarna kring boken. Rörig var den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nästan så att jag tänkte lägga bort den efter ett tag när jag insåg att jag faktiskt inte förstod riktigt vad som hände...

   Radera
 4. Den boken låter spännande, ska hålla mina ögon extra öppen för titel och författare när jag nästa gång besöker bibban.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får vi hoppas att du gillar den bättre än vad jag gjorde :)

   Radera