söndag 19 november 2017

Lite novemberbilder från Cannes

Åter hemkomna till novembermörkret där vi möttes av isiga vindar och nederbörd som förtvivlat försöker likna snö, men som lika snabbt som den landat på marken övergår i någon slags grå sörja. Det är väl bara att inse att det är november, och det är precis så här november brukar vara... Jag hävdar fortfarande att just november är en av de där två stora plumparna han däruppe gjorde då han skapade världen (den andra är fästingen), den fyller liksom ingen som helst funktion... Men nu ska jag inte klaga, vi fick två härliga novemberveckor i Cannes och för att förgylla er murriga novembertillvaro ska jag dela med mig av några bilder från dessa veckor.


Vi har pysslat med lite diverse och fixat lite i lägenheten, i övrigt mest skrotat omkring och haft det jättebra. En riktigt lyxig tillvaro med andra ord.


I vanlig ordning blev det naturligtvis mycket god mat och dryck, vilket är halva nöjet med tillvaron där på franska rivieran. Att bara driva omkring och tillbringa ett antal timmar på någon restaurang efter stranden och njuta av såväl sol som god mat är aldrig fel. Och i just det fallet är det ju väldigt mysigt att ta seden dit man kommer, det vill säga att äta i flera timmar.


Ett antal njutbara morgonpromenader utefter stranden blev det också. Helt underbart! Det var inte sådär väldans varmt tidigt på morgonen innan solen kom fram ordentligt, men trots det så fanns det några tappra själar som var nere och tog sitt morgondopp. Nu tillhörde inte jag de som badade, riktigt så varmt kändes det väl kanske inte, men heller inte helt avskräckande.


Att dessutom vår favoritpub sände fotbollsmatchen mot Italien och att vi lämnade puben gladare är alla italienare (och alla andra som av någon outgrundlig anledning höll på Italien), gjorde ju inte saken sämre.


Förutom allt pysslande och skrotande så blev det även ett par utflykter, men mer om dessa kommer. Just nu blir det bara ytterligare ett par aptitretare så här en dag i november...





28 kommentarer:

  1. Underbara bilder från ett vackert Cannes!
    Det är fortfarande fint väder här i Spanien, ca 22 grader på terrassen och sol nu i mitten av november, men kyligare och mörkare kvällar.
    Önskar dej en skön söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den där temperaturen är alldeles perfekt i november ;)

      Radera
  2. Nu blev jag allt lite avis. Härlig känsla att kunna lämna puben med högburet huvud efter matchen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst var det! Det kändes väldigt bra.

      Radera
  3. Underbara bilder! Förstår att ni haft det fint!

    SvaraRadera
  4. Tackar för den boosten! Välbehövligt vid noll grader och gråväder! Dreglar över solen, stranden, moules frites och inte minst segern över Italien. Måste ha känts riktigt, riktigt bra att komma från lilla Sverige och kunnat sätta italienarna och resten av besökarna på plats:-)

    SvaraRadera
  5. Svar
    1. Det är det också, inget dumt sätt att spendera lite av november på ;)

      Radera
  6. Ja där skulle jag kunna stå ut nån vecka :) Älskar Franska Rivieran förutom att jag inte förstår ett ord där. Ett riktigt paradis ni har där nere.
    Sv: Ja verkligen konstig känsla att se sitt eget hus på Hemnet. Du vet ju exakt vad vi går igenom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man klarar sig rätt bra med engelska faktiskt så språket är inget hinder - i alla fall inget stort sådant ;)

      Radera
  7. Tack för ännu ett trevligt besök i Cannes. Härliga bilder från en fin stad och en stad där jag varit många gånger. Dock nu länge sen.
    Så skönt att byta ut november mot mer sol och ljus. Kul att ni såg matchen Sverige -Italien här och att Sverige vann.
    Att äta länge och njuta av mat och samvaro och helst sitta ut och äta lunch är så behagligt. man behöver inte då alls tänka på svenska november. Tycker mig förstå att ni har en lägenhet här och då blir det ju genast enklare att pendla. Ett andra hem.
    Ser fram emot mycket mer från både Cannes och utflykter ni gjort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo då, det finns en liten lägenhet där. till största delen är den till för uthyrning, men ibland kan det bli "en vecka över" så då gäller det att passa på ;)

      Radera
  8. Haha, kan känna stämningen där, på puben, efter matchen. Det måste ha tagit italienarna hårt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gjorde det! Nästan så att jag led lite med dem, men bara liiite ;)

      Radera
  9. Ser härligt ut! Jag är inte fotbollsintresserad men blev både imponerad och mäkta förvånad när de slog Italien. Trodde länge att folk skämtade med mej.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en häftig känsla, det var väl inte så många som trodde det skulle gå vägen.

      Radera
  10. Underbara bilder. Du skriver så kloka ord i inledningen. Jag tycker också november är den värsta månaden på året, även om det just i år har varit extra fint de första veckorna. Fästingar kan vi vara utan, håller helt med.
    Kram Kim :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :)
      Nej, det där med med november och fästingar kan jag klara mig utan faktiskt...men om man ska hitta en fördel med november så är det väl i så fall att det är ont om fästingar ;)

      Radera
  11. November kan vara en trist månad. Kanske inte lika vanligt längre söderut dock i Europa.
    Ni ser ut att ha haft en härlig tid i Cannes.
    Skönt att kunna njuta av sol, god mat och litet lata dagar. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är fantastiskt härligt att kunna rymma lite från det svenska novembermörkret.

      Radera
  12. Så underbart det ser ut! :)
    Ja november håller jag med om är en onödig månad.

    SvaraRadera
  13. Men åh vad härligt det ser ut och vad gott det låter med god mat och dryck. Älskar det franska köket.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är verkligen såväl härligt som gott!

      Radera
  14. Åh, så underbart ni haft det! Äta i flera timmar, solsken och lugn, det låter verkligen fantastiskt. Cannes har jag ännu inte varit i. Så fina bilder!

    Jag gillar dock november! Den lugna månaden innan julkommersen sätter in. Skulle hellre vilja avstå från februari då det är lååångt till sommaren. :)


    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja, november är lite väl mörk och lång för min smak. Det kan vara mysigt i små mängder och lite grann ibland, men definitivt inte så länge...

      Radera