fredag 15 december 2017

Öga för öga tand för tand

"Öga för öga tand för tand" av Mats Ahlstedt är den andra boken om Ella Werner, gärningsmannaprofilerare vid Göteborgspolisen. En psykologisk thriller där Ella får ett mystiskt brev, undertecknat med "L" och den enda hon kan komma på som har ett namn på begynnelsebokstaven L är Leonard, hennes make. Problemet är bara att Leonard omkom i en bilolycka för ett antal år sedan, men ju mer tiden går desto mer övertygad blir Ella att det kanske ändå inte var så. Leonard, som var en känd brottsmålsadvokat, visar sig ha ett antal skelett i garderoben och frågan är vem han egentligen var. Dessutom avlider en läkare av en bilbomb som exploderar utanför hans hem. Frågan är om det kan ha något med Leonard och det mystiska brevet att göra...

Polisen är övertygad om att det handlar om ett terrordåd, men Ella är inte alls med på den idén utan driver sin egen utredning med såväl legala som illegala metoder.

Det här är en bok som tar upp spelberoende, illegalt spel, misshandel, maktbegär och utnyttjande av kvinnor. Det är absolut en helt ok bok, spännande med en handling som gör att man hela tiden vill vända blad. Det som talar mot den är att det är i mesta laget av osannolika händelser, det blir på något vis lite väl mycket av Ellas egna utredning och hennes framfart och hur slumpen kastar henne rätt i alla lägen. Men, som sagt, helt ok.

4 kommentarer:

 1. Håller med dig, och om man använder "suspend disbelief" så är det en riktigt bra bok, en bladvändare, precis som du säger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett riktigt bra uttryck för att beskriva boken.

   Radera
 2. Tack för ett fint boktips! Detta är ingen författare jag läst tidigare. Har dock hört talas om både honom och de två böckerna. Ska ge den en chans helt klart.

  SvaraRadera