fredag 16 mars 2018

Nu går det i ett!

Det sägs att tiden går fort när man har roligt, men hallå, hur roligt har inte jag? Med tanke på hur fort tiden rinner iväg måste jag ha fantastiskt kul mest hela tiden! Jag tycker inte jag hinner hälften av det jag vill göra plötsligt. Nu kan ju det bero på att jag under ett stort antal år haft väldigt mycket tid att göra vad jag vill och väldigt lite måsten så det kan ju tänkas att jag blivit lite bortskämd på den punkten, Men bara liiite...


Jag antar att jag även har rätt kul på jobbet, för även den tiden springer iväg med ungefär samma fart som ett höghastighetståg och det är inte helt enkelt att hänga med i alla svängar. Nu ska ni veta att jag inte arbetar heltid utan faktiskt har lediga fredagar, så tanken är att jag ska hinna en massa kul när jag är ledig. Och det gör jag, vilket ju också vara en orsak till att det går fort.

För två veckor sedan tillbringade jag helgen i Stockholm med att bland annat att träffa ena dottern. Dessutom hann jag med att träffa två av mina Singaporekamrater. Vilket alltid är lika kul! Det är alltid så konstigt att träffas i varma bylsiga vinterkläder, man har ju liksom bara träffats i kortbent och ärmlöst där borta i värmen. Jag har sagt det tidigare, och jag hävdar återigen att det är något av det bästa med åren i Singapore, alla de underbara vänner som vi fick och som nu finns på varierande platser i världen.

Vi hann även med en lite kulturell tur, den här gången gick den turen till Medelhavsmuseet för att titta på mumierna (bland annat), vilket är enormt fascinerande. Hela avdelningen om det gamla Egypten är verkligen så intressant och absolut värt värt ett besök.


Jag måste säga att det där med alla museer som numer har fritt inträde måste vara en jättehit. Det är en fantastisk möjlighet att bara kunna vraka och välja och se det man vill utan att behöva känna att man betalt en massa pengar och måste stanna kvar och titta på något man egentligen inte vill se.

Förra helgen blev det en tur med andra dottern och hennes man till Sälen. En plats som är så snörik så det är svårt att förstå! Det finns precis hur mycket snö som helst.


Det är ju helt underbart när man ska åka skidor och bara känslan att åka på ett underlag helt av natursnö är väldigt annorlunda mot den konstgjorda snö som behövts de senaste åren. Nu slipper man isen i backen och det blir en helt annan åkning.


Vi njöt verkligen hela helgen och kom hem tillbaka fyllda med energi.


Nu har det förflutit ytterligare en vecka och den här gången ska jag sätta mig på tåget och styra mot Göteborg för att träffa ännu en Singaporekompis.

13 kommentarer:

 1. Så mycket som här flängde du då aldrig runt i Singapore;-)
  Tycker också att det är toppen att slippa entréavgifterna till museer. För några år sedan tog man betalt igen, men återgick snabbt till gratis entré.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt,det har blivit mycket flängande ett tag nu, men det är kul även om det kan bli intensivt iblan. Planen nästa helg är nog ändå att hålla mig på hemmaplan ;)

   Radera
 2. Det är inte lätt att ha för roligt ;) Tack för tipset om Medelhavsmuseet måste jag spana in nästa gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det där med att ha kul kan vara väldigt ansträngande ;)

   Radera
 3. Vilka härliga soliga vinterbilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi fick verkligen kanonväder!

   Radera
 4. Det är skillnad på bilderna du bjuder på idag jämfört med Singaporetiden. Härligt att då och då kunna återknyta till den tiden genom¨att träffa dina Singaporevänner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen jättekul att kunna ses sådär ibland. Och vi hade en väldigt trevlig kväll tillsammans.

   Radera
 5. Visst är det något speciellt med vänner som man fått utomlands. Kan förstå din känsla. Det ör likadant för oss. Våra pekingvänner består, även om man inte ses så ofta.
  Skönt för dig att vara arbetsfri på fredagar och kunna njuta av fler trevligheter. Stockholmsbesöket och Sälen, två skilda platser men som båda ger mycket energi.
  Ha det gott.
  Hälsningar från mig i Peking.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med lediga fredagar är inte fel alls - jag lovar!

   Radera
 6. Kul att du var på Medelhavsmuseet! Vi tänker ibland att vi ska gå en liten musei-tur, men ännu har det inte blivit av ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju inte hinna med allt...;)

   Radera
 7. Vilka underbara vinterbilder! Men jag har nästan lite svårt att förstå att det kom så otroligt mycket snö i Sverige i år. (Vi "flydde" ju precis innan). :)

  SvaraRadera