måndag 8 april 2013

Rapport från en indonesisk ö

Området Rian Archipelago skulle förmodligen vara ett helt fantastiskt för en ö-luff med sina tusentals öar, av vilka troligen väldigt många innehar "paradisöstatus". Vi har väl inte angjort så många av öarna i just det området, men det vi sett talar för att det kanske skulle vara idé...


Helgen som gick spenderade vi på en av dem, Bintan. Det är en ö som är nästan tre gånger så stor som Singapore till ytan, men med sina ca 350 000 invånare är lite mer glesbefolkad. Den ligger på väldigt behändigt avstånt ifrån Singapore, tar man färjan så är man där innan man startade! (Lite "tillbaka-till-framtiden-känsla" över det hela)Att ta färjan ifrån Singapore innebär ett kryssande mellan continerfartyg som ligger och väntar på att lossa eller lasta, och de är många! Kvällstid är det ett pärlband av ljus som täcker horisonten.


För singaporianer är Bintan ett enkelt och bra semestermål, och att det är flitigt besökt härifrån märks inte minst på att de flesta priser är i klass med priserna här och framför allt, att det är inte det minsta populärt att försöka betala med inhemsk valuta - nej, singapore-dollar ska det vara.

Det finns ett antal resorter på ön, varav de flera stycken ligger i närheten av någon av golfbanorna. Detta gör naturligtvis att det är många golfare som åker över dagen, eller sover över för att spela två dagar. Och det var precis det vi roade oss med helgen som gick.


Att köpa ett sådant "golfpaket", är verkligen att åka på semester utan att behöva tänka själv! Golfbagen blir omhändertagen på färjeterminalen för att sedan dyka upp "bara sådär" på plats, fastsatt på en golfbil och färdig för avfärd. Likadant när man åker hem, bagen lämnas på golfbilen, och så vips så finns den på färjeterminalen i Singapore!

Inte behöver man tänka själv vid passkontrollen på den indonesiska sidan heller, där står det någon och vinkar som tar hand om pass och landing cards och visa, sen finns allt bara i en påse på hotellet - himla käckt!


Golfbanorna är helt fantastiska! Något säger mig att man skulle kunna åka med utan att spela golf bara för att titta på omgivningarna och djurlivet! Apor, ödlor. ormar, vackra fåglar, blommor, ja, det finns så mycket att titta på. (Synd bara att man ska hinna spela golf också...)


Det här är inte ett ställe där man går in i skogen och letar efter bollen (om man numot förmodan skulle slå den dit), nej, skyltarna med "Beware of snakes" eller "Monkey zone" avskräcker lite från det. Här ska enligt uppgift finnas svarta kobror, och roligare kan man väl ha, än att möta en sådan kanske. Någon kobra såg vi inte, däremot en annan orm som tyvärr blev lite suddig på bild, men riktigt nära kändes inte ok att gå... Den kallas för "green tree snake" och enligt uppgift är det inte alls speciellt bra att gå för nära.
Men som sagt, vackra vyer är det och det kanske inte är för intet som just ett av golfhålen blev utsett till Asiens vackraste för ett antal år sedan.
Nu är det inte bara solsken att spela golf i tropikerna, det kan faktiskt regna också. Skillnaden mot det vanliga regnandet hemma i svedala är, att här fullkomligen tömmer det ner en timme sedan behöver det torka upp en stund, och då är vattnet borta och allt är som vanligt igen!


Naturligtvis blev det en stund på massagebänken också! Det är ju så skönt och det är ju med svenska mått mätt väldigt billigt i den här delen av världen. Det som dock gör mig lika förundrad varje gång är hur, de ofta så små och tunna, tjejerna har den kraft de har i händer och armar - för det har de! Och om det jag utsatte mig för var en "relaxing golf massage", är jag inte helt säker på att jag skulle vilja prova en "hard massage", närmare bestämt så är jag helt säker på att jag inte vill prova på det...


Som sagt, en "helt ok golfhelg i tropikerna"!12 kommentarer:

 1. Det "golfpaketet" förtjänar verkligen beteckningen "all inclusive". Ett riktigt äventyr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det enda "exclusive" skulle väl vara att jag faktiskt fick slå bollen själv...

   Radera
 2. Wow...vilket äventyr! Läckert!
  Vilken regnskur :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, när det regnar här, så regnar det ordentligt!

   Radera
 3. Vilka spännande dagar! Lite läskigt med ormar kan jag tycka. Din massagebeskrivning får mig att tänka på min massage i Malaysia som var mer misshandel än massage...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är inte alltid den där massagen är så avslappnande!

   Radera
 4. Jag tar hellre hard massage än närkontakt med en svart kobra. Vilka kontraster du beskriver. Skulle vara rädd för att de där zonerna "mellan golvhålen" och det vilda ska beblanda sig. Magnefik utsikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du ställer de alternativen mot varandra så hamnar det genast i en liten annan situation...

   Radera
 5. Vilka spännande dagar! Att köpa ett sådant "golfpaket", är verkligen att åka på semester utan att behöva tänka själv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det mesta kan man liksom bara koppla bort!

   Radera
 6. Går det bra att spela golf med allt det vackra runt omkring? Är det inte svårt att koncentrera sig på spelet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får bli som det blir, det vackra runt omkring är nog så viktigt! (det kanske kan hända att det borde riktas mer koncentration åt ett annat håll ibland, men det är "en värdslig sak"...)

   Radera