onsdag 16 december 2015

Utpressningen

Det var längesedan jag läste något av John Grisham så när jag hittade "Utpressningen", en bok av honom jag inte tidigare läst, kändes det nästan lite spännande att återigen kliva in i advokaternas värld.

Jag blev inte heller besviken, det är en roman som utspelar sig, precis som andra böcker av samme författare, i en värld av advokatbyråer i USA. Här får vi möta den nybakade juristen Kyle som har planer på att arbeta på en mindre advokatbyrå och hjälpa personer som inte har råd att anlita toppfirmorna för ändamålet. Han är lite av en idealist och har inga som helst planer på att arbeta för någon stor firma. Nu blir det inte som han tänkt sig, utan någon har kommit över en video som visar Kyle och några av hans studentkamrater i en situation som skulle kunna bli ödesdiger för honom om det kom ut. För att rädda sitt skinn och kunna arbeta som advokat i framtiden krävs det att han gör som utpressarna vill, även om också det kommer att sätta hans framtid på spel...

Det här är en bok där det egentligen inte händer så mycket. Trots det är det en bladvändare där man måste veta hur det går. Hela boken är en slags väntan på hur Kyle ska hantera situationen och hur (och om) han ska kunna rädda sig ur situationen. En bok i "typisk Grisham-stil", men samtidigt en bok som inte lämnar några djupare spår efter sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar