söndag 11 december 2016

B-vitaminer med spirulina

Det är ju lite inne med hälsokost i olika varianter just nu och om man då tillhör de som tycker det är rätt gott med öl, så känns det ju bra att kunna känna att det är rena hälsodrycken...

Det kan säkert vara så, att det där med att öl är full med nyttigheter, typ b-vitamin är en myt, men ibland kan man tro på det man vill så det känns lite bättre, så nu väljer jag att tro på det. Om man då ser till att det utöver b-vitamin är en massa alger så måste det ju bara bli jättebra, eller hur?

Ett av Singapores flertal microbryggerier, Red Dot, har en specialöl "Monster Green Lager" som saluförs som "Green Spirulina infused Lager Beer with health benefit" och det låter väl inte så dumt? Om man dessutom kollar upp just det där med Spirulina så är det en nyttig alg med antiinflammatoriska och bakteriehämmande egenskaper som innehåller vitaminer, mineraler och antioxidanter, så vad mer kan man begära?


Om man tar allt det här i beaktning och dessutom lägger till alla b-vitaminer så var det en väldigt hälsosam lördagkväll ;) Och ja, den är godare än den ser ut!

19 kommentarer:

 1. Grön öl har jag bara sett i samband med St Patricks day förut. Det där med b-vitamin är nog helt sant. Mat är ju komplext och sällan enbart bra eller enbart dåligt. Ur hälsosynpunkt är väl utmaningen med drycker att de innehåller en hel del kalorier, men inte mättar på samma sätt som fast föda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland tycker jag att nyttigheten kan få uppväga kalorimängden ;)

   Radera
 2. B-vitamindrycken framom andra tycks öl vara. Själv är jag inte öldrickare men har druckit någon kall god sådan när det har varit varmare än varmt och det har smakat utmärkt gott och varit läskande. Jag vet att det fanns en öl för många år sedan i Finland med aprikossmak....den var förfärlig och troligen försvann den från butikshyllorna just därför. Vet ej dock säkert. Algöl måste ju vara ännu nyttigare än vanlig öl

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och då måste den ju vara oerhört nyttig, eller hur ;)

   Radera
 3. Den gröna ölen påminner mig om Irlands St. Patrick's day, då det också serveras grön öl. Där tror jag dock mindre på det hälsosamma innehållet;-) Gillar färgen på ölen och jag skulle utan tvekan dricka den hällsodrycken väl kyld i 30 graders värme:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I den här värmen kan jag lova att det är en förnämlig variant på hälsodryck ;)

   Radera
 4. Hälsobringande öl. Jo, man tackar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Något för häslokostbutiker att anamma kanske...;)

   Radera
 5. Så bra! Jag tycker både det ser och låter gott ut! :) Själv håller jag mig till glutenfri öl vilket inte alltid är det lättaste att hitta. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske vore något annars, en glutenfri spirulinaöl, vilken nyttighetsbomb ;)

   Radera
 6. Haha, tänkte också på irländare när jag såg den där bilden. Vacker var den ju faktiskt! Läste för någon månad sedan om att det finns blått vin också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blått vin, undrar just vilka nyttigheter som finns i det ;)

   Radera
 7. Spirulinan ser sannerligen nyttig ut, smakar den öl? Algsmak, är det gott?
  Läste någonstans att en öl är bättre än sportdryck efter träning, låter ju urbra för oss som gillar öl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det smakar bara öl, vilket i och för sig kanske inte är så "bara" ;)

   Radera
 8. Jag köpte ju med mig Spirulina från Sverige. Man kan ha det på müslin och i smoothien. Jag har inte öppnat burken ännu. Så rolig är jag. Kanske jag bör göra det om den är så nyttig=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prova och häll den i ölen, kanske blir en smaksuccé ;)

   Radera
 9. Jag köpte ju med mig Spirulina från Sverige. Man kan ha det på müslin och i smoothien. Jag har inte öppnat burken ännu. Så rolig är jag. Kanske jag bör göra det om den är så nyttig=)

  SvaraRadera
 10. Jag hade gärna smakat på den gröna nyttiga ölen. Kan inte den bli "Sommarens fluga" i Sverige nästa sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Kanske ska lobba lite för det ;)

   Radera