onsdag 7 december 2016

Christmas Wonderland


Nu får det vara bra med öde öar och mystiska hus för ett tag. Bara så ni inte ska glömma bort var vi befinner oss så ska jag återgå till ordningen ett tag vilket i det här fallet innebär mer jul, ljus och en himla massa folk.


Nu har årets Christmas Wonderland i Gardens by the Bay inletts. Det innebär en 57 000m² stor yta som man fyllt med bland annat 60 olika ljusskulpturer, en mindre variant av nöjespark, några marknadsbodar, ett antal bodar som säljer mat och dryck, samt ett ispalats. Dessutom är det olika uppträdanden på scenen, allt ifrån körsång till populära grupper.

Det är väl synd att påstå att "nöjesfältet" var så mycket att hänga i julgranen, det var inte så mycket mer än radiobilar, men däremot så fanns det massor med ställen där man kunde försöka vinna diverse priser genom att kasta bollar, fiska eller träffa hårt med en slägga.


Antagligen drog ispalatset mer folk, en slags byggnad där man kan åka skridskor, leka i "snö" eller åka pulka. Naturligtvis kan man även hitta "Santa's Cottage" där barnen får sitta i tomtens knä och bedyra att de varit riktigt snälla hela året. Och som sig bör så kan man naturligtvis ta familjefoto tillsammans med tomten som man sedan kan köpa för att få ett riktigt "family memory".


Nu behöver man inte ge sig in i ispalatset för att få uppleva "snö". Nej då, tre gånger varje kväll är det snöstorm i den 20 meter höga ljusformationen "Spalliera".  Och det var det minst sagt många som anammade - så mycket folk! Mycket skratt och förtjusta miner när "snön" kom sprutandes. Som tråkig nordbo kan man ju inte låta bli att tänka att "ni skulle bara veta", det är inte riktigt så här det känns att vara ute i en snöstorm. Nej, svetten rinner faktiskt inte utefter ryggraden då och ja, riktig snö försvinner utan att man behöver plocka bort den ur håret.


Visst, det är fantastiskt vackert med alla ljus, och det är himla trevligt att vandra omkring på en julmarknad i kortbyxor och linne, men det är tur att det hela tiden strömmar julmusik ur högtalarna annars är det svårt att förstå att det är just ett Christmas Wonderland. Jag kan inte hjälpa att jag har lite svårt för när det bara blir för mycket av allt! Men det är onekligen en upplevelse att vara med om det här också, men det blir liksom "inte på riktigt".


Som avslutning på det hela så var det en riktig färgsprakande "stjärnfalls-show" a la nyårsaftonsfyrverkeri med hjälp av lamporna i superträden och till ett potpurri med julsånger.
Sedan var det dags att åter knalla hem tillbaka i den neonupplysta Singaporenatten...


15 kommentarer:

 1. �� Bolmgrens Julkalender 2016 ��
  Lucka 7 är nu öppen! In och kika vad som döljer sig i den ❤️

  SvaraRadera
 2. Ohhhh! Där var det julbelysning minsann! Jag gillar inte överflöd men när det är jul då få det gärna vara det! Fast jag håller med, att få julkänsla i värme och grönska är väldigt svårt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det juligt överflöd så det räcker och blir över - jag lovar! Och det där med att få "riktig julkänsla" i tropikerna, det fixar jag inte alls, det blir bara fel.

   Radera
 3. Ojojoj!!!!
  Det här var ett julspektakel som heter duga.
  Så häftigt, riktigt kul att se :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jättehäftigt och det är riktigt kul att se, men det räcker med en gång.

   Radera
 4. Jag som tycker att vi har det tillräckligt juligt på Getingstorp.

  SvaraRadera
 5. Så vackert med alla lampor och ljus. Det är väl så långt man kan komma från Sveriges halmprydnader och tovade tomtar :) Men det är nog så att man aldrig riktigt tycker att något kan mäta sej med det man är van vid från när man var liten. Enkla saker som att bygga en snölykta tex. Sånt saknar jag mest.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag att jag kan göra när jag kommer hem - bygga en snölykta :)

   Radera
 6. Absolut älskar Christmas Wonderland (minus snöjippot då). Vilka fantastiska ljusdekorationer i ovanliga färger med tanke på att jul ju för det mesta är rött och grönt. Utsmyckningen i Singapore kunde lätt vara kvar hela året då den inte är ett dugg julig. Love it:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är julen mer åt det blå hållet, vet inte riktigt vad det beror på, men så är det. Och jag tror helt klart att du skulle trivas här i den inte så blygsamma julutsmyckningen ;)

   Radera
 7. Haha, där tog du oss snabbt tillbaka till storstan! ;) Snacka om belysning!

  SvaraRadera
 8. Singapore är ju en härlig stad och belysningen här var ju helt utöver det vanliga. Roligt att se.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, många lampor är det...;) Och visst är det en härlig stad!

   Radera