söndag 4 februari 2018

Mello-yra i Karlstad

Under helgen gick som bekant första deltävlingen i årets mello av stapeln i Karlstad och på torget har det varit diverse jippon och vår egen fredsgudinna var helgen till ära klädd i någon vacker rosa kreation.


Eftersom jag var lite nyfiken på vad som var på gång så blev det en promenad i det kylslagna vintervädret och jag konstaterade att det var till största delen huttrande småbarnsföräldrar som stod i kö med sina barn så att de skulle få träffa någon av sina melloidoler i tältet.


Innan igår hade jag inte sett melodifestivalen på rätt många år men bestämde mig för att nu skulle det ske, jag menar går det i Karlstad också, tyckte jag väl att jag kunde ge det en chans. Och för övrigt så är ju Sverige en av världens bästa land på musikexporter, så vad kunde gå fel liksom...men nu vet jag!

Efter att det hela inletts med en oerhört energisk citrongul leende tjej som lika energiskt sjöng om Patrik Swayze hade jag någon liten förhoppning om att det skulle bli bättre så småningom. Det där med att sjunga om andra artister brukar ju inte bli någon hit tänkte hon som var med på den tiden då Forbes trallade sig genom låten om Beatles och det gick ju sådär...

Som sagt, fortfarande levde förhoppningen. Men nu började de avlösa varandra, en countrysångerska i övre medelåldern som drömmande sjöng om Osby och Nashville som följdes av en kokboksförfattare som lät som en revykung från 20-talet flankerad av en vindruvsklase, en jordgubbe och en hummer. När det sedan dök upp en norska utklädd till en enhörning så började jag tappa hoppet på riktigt.

Nej, om det ska skickas någon representant från Sverige efter gårdagens program så röstar jag på David Lindgren eller Ebbot!

Jag vet inte om det är jag som börjar bli gammal, och jag ska inte säga att det var bättre förr, men jag erkänner att jag saknar Anders Berglund i sin vita kostym som höjde taktpinnen så orkestern kunde följa. Det är kanske en anledning till att det är omdöpt till "mello", det är liksom inte på riktigt längre.  Nu har jag i alla fall givit det en chans och en fördel är det med det, jag behöver inte göra om det nästa lördag.

16 kommentarer:

 1. Såg inte programmet, och verkar inte har missat något. Kolla här vad min bloggkompis Gärdsmygen har att säga:
  http://litenfagel.blogspot.se/
  Läste även i olika tidningar att eventet var ett bottennapp. Jag gör med Mellon som med Facebook - jag vågar vägra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan bli så att även jag kommer att tillhöra "våga-vägra-gruppen" kommande lördag.

   Radera
 2. Exakt! Varför tog man bort orkestern?
  SV:Självklart bättre att vara hög än låg! Jag är låg och ut bränd... Men är på väg tillbaka nu dock varken som låg eller hög.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kanske ska starta ett upprop: Vi som vill ha orkestern tillbaka ;)

   Radera
 3. Jag tyckte dock att bidrag nummer två- My Turn med John Lundvik var bra. Både artist, text och musik. Där var inte fokus på allt annat. Sen känns det trist att musiken är inspelad i förväg, känns konstigt. Saknar också Anders Berglind.
  Nu är det ju så mycket annat runt om.
  Vad gäller David Lindgren är han inte min favorit här och inte heller hans bisittare.
  Gina Dirawi är ju proffs och desutom rapp i munnen. Men kanske hade David ett torftigt manus eller också hade han skrivit det själv.
  I övrigt är jag helt överens med dig.
  Och skulle en till vidare till finalen så fick det ju bli Benjamin Ingrossao, men väl mycket Michael Jackson stuk.

  Men var det ni i Karlstad så är det klart att du måste ha koll. Och det fick du ju.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan väl hålla med om just det, att var det någon som skulle vinna det här, så var det John. Han använde i alla fall sin röst, vilken var fantastisk!

   Radera
 4. Det är i Karlstad det händer :-). Jag älskar Mello, och missar det så lite som möjligt! Lite glitter och glamour mitt i vintern! Var faktiskt i Karlstad år 2013 och såg "Andra Chansen" då Anton och Robin Sjernberg vann, Robin vann sen i finalen. Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju faktiskt en himla tur att vi tycker olika! Och framför allt att vi får göra det :) Jag förstår på diskussionerna på mitt jobb att det är många som ser det och att det skulle vara just mångfalden (som jag ondgör mig över) som gör det hela så bra.

   Radera
 5. Mello kan jag bara inte förlika mig med. Det heter Melodifestivalen och inget annat. :)
  Tävlingen har förändrats så mycket sedan jag tittade på den att jag knappt vet hur allt går till numera.
  Det där låter ju verkligen inte som någon hit med tanke på artisterna.
  Annat var det på den tiden när till exempel ABBA var med. Och visst var det trevligt med orkestern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I det här fallet kan jag faktiskt tänka mig och vara lite bakåtsträvare, det vill säga att det var bättre förr ;)

   Radera
 6. Visst var det bättre förr. Påstår jag som inte ens tittade på eländet i lördags. Jag har dock läst eftermälet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! Fast lite intressant är det ju att vi tycker det var bättre förr, på den tiden då ingen tittade på programmet som trots allt hade årets högsta tittarsiffror...

   Radera
 7. Vilken smörja det var. Rena rama skämtet på många plan. Jag vet att det är frivilligt att se och lyssna.
  Nästa gång tycker jag att Morgan och hans polare Ola-Conny ska ta över sidkickjobbet. ;) Visst är det publikfriande att ha en rejäl bredd. Men om det nu var så många bidrag som kom in och dessa ansågs tillhöra topp 28. Då undrar jag hur de andra lät. ;) Nästa år ska jag ställa upp. ;)
  Bosse Lidén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var just det som oroade mig mest, att det här ska vara toppen av svensk musik...

   Radera
 8. Vilken bedrövlig melodifestival det var! Jag undrade så smått om det hela var ett skämt! Eller ett barnprogram? Tvåan tycker jag dock sjöng bra och var värdig en finalplats. Ja, det var helt klart bättre förr. Anders Berglund, ja det var tider det! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns tillfällen då det är ok att vara lite gnällig och säga att "det var bättre förr" ;)

   Radera