onsdag 11 juli 2018

Balchik 2018

Årets resa till Bulgarien och Balchik blev den minst varma av de vi gjort. Den här gången var det faktiskt varmare i Sverige under den tiden vi var på plats. Det betyder inte att vi inte hade det varmt och skönt, det betyder närmare bestämt att det var oerhört varmt i Sverige!


Dessutom fick vi betydligt mer regn på oss än vad ni fick som under de två veckorna efter midsommar befann er i Sverige. Som sagt, inte lika varmt som de övriga år vi varit på plats, men fortfarande varmt och fortfarande väldigt härligt att komma iväg i år igen.


Efter att ha "bläddrat" i gamla inlägg så inser jag att det finns ett antal inlägg från Balchik varje år sedan 2012 då vi gjorde första resan dit. Det innebär att det kan bli en himla massa upprepningar för er som skulle ha råkat varit med och läst tidigare, så för er som skulle vara mer nyfikna på platsen i fråga finns olika alternativ. Man kan helt enkelt skriva Balchik i sökfältet så dyker det upp massor med inlägg, alternativt kan man trycka här eller här för några inlägg om den mysiga staden. Vill någon veta mer om den Botaniska trädgården så finns det här och om någon vill ha lite från den fantastiska golfbanan Thracian Cliffs så är ni välkomna att klicka här. (Om någon inte läst det tidigare och som vill se en helt fantastisk golfbana, så rekommenderar jag att göra ett lite klick där!)


Även i år blev det promenader genom mysiga Balchik, god mat och dryck och en hel del mys i trädgården med att bara vara.


Promenader utefter den vackra strandpromenaden blev det givetvis också med alla slingrande trappor ner mot havet.


Havsbad och strandhäng blev det naturligtvis. Det var inte sådär väldigt mycket folk, utan mer lagom. Det kan naturligtvis bero dels på att semestrarna inte kommit igång riktigt, och dels för att vädret inte visade sig från den bästa sidan hela tiden. Men jag lovar att det var alldeles tillräckligt varmt för att svetten skulle rinna efter ryggen vid promenaderna.


En dag blev det även lite spa-vistelse med ansiktsbehandling och poolhäng. Inte alls ett dumt sätt att tillbringa en dag om jag säger så... Den dagen, inklusive 60 minuters behandling kostade 175 kronor per person vilket känns väldigt överkomligt med svenska ögon.


Det är ju fortfarande så, att det fortfarande är väldigt billigt i Bulgarien. Att äta ute är en fröjd med tanke på vad man för för pengarna. Fantastiskt gott är det, och man kan till och med äta på de "dyra" restaurangerna utefter vattnet och det är riktigt billigt. Och visst är det trots allt så, att det är en del i det njutbara med att åka iväg på semester, att kunna unna sig det där lilla extra utan att det kostar skjortan.9 kommentarer:

 1. Alltid lika roligt att återse Balchik. Det är ett härligt paradis ni har där nere.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Himla kul att du fortfarande vill följa med. Du har ju varit med till Balchik några år nu! Och visst är det mysigt, vi trivs väldigt bra.

   Radera
 2. Ser fint och härligt ut! Vädret i Sverige i år tillhör ju däremot ovanligheterna ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, och jag njuter av varje sekund!

   Radera
 3. Jättetrevligt att få komma med tillbaka till Balchik. Ohc jag har nu tittat på en del du skrivit i tidigare inlägg då jag inte ännu hade hittat dig i Blogglandia. Balchik har jag aldrig besökt men jag har sommartid ett par tillfällen på 70-talet varit där sommartid och även en vecka vintertid och åkt skidor.
  Sverige har ju haft en otroligt fint sommarväder, så njutbart. Men det är alltid trevligt att byta miljö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har faktiskt också åkt skidor i Bulgarien. Vi firade nyår ett år i Borovetz och det kan absolut rekommenderas för en skidsemester.

   Radera
 4. Bra att du ändå var nöjd med din semester i Balchik. Å det är ju självklart att man åker dit om man har ett hus där. Ungefär samma sak som att åka till sommarstugan under sommaren om man äger en sådan.
  Den här svenska sommaren måste gå till historien. Kan inte minnas en längre och varmare sommar än den här. Möjligen 1994 med VM och allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är något med fotbolls-VM och fint väder...kanske dags att införa ett VM varje sommar!!

   Radera
 5. Det låter som en perfekt semester.
  Här borta på vår kant är det bra väder och en hel del turister så sommaren är i full gång.

  SvaraRadera