Med lite hjälp från ett välkänt varuhus, lyckades vi inhandla förnödenheter så vi kunde tillaga och bjuda singaporianska vänner på lite svensk påskmat.
I ärlighetens namn ska det erkännas att tanken från början var att bjuda på julbord, men eftersom tiden går så himla fort, och det är så hejdlöst svårt att få till datum som passar (konstigt att det ska vara så svårt att inte vara upptagen när man inte gör något...), så blev julbordet till ett påskbord. Fast om man tänker efter så är det ju ingen större skada skedd, eftersom maten ser rätt likartad ut...
Tyvärr har detta kända varuhus slutat med vissa självklara varor, så ansjovis och kaviar var direktimporterat från Sverige, men annars så lyckades jag få tag i det som behövdes, inkl. snaps och påskmust. Nu ska det sägas att snapsen gjorde större succé än påskmusten!
Lite kul var det att se skillnaden på hur svenska barn prioriterar köttbullarna, jämfört med de singaporianska vi hade hos oss, som genast dök på fatet med gravad lax.
Pricken över i:et blev den hembakade kladdkaka, som våra för tillfället inneboende snodde ihop med hjälp av "all purpose flour" och något konstigt margarin som lade sig tätt efter kanten på formen. Men när man väl tagit sig innanför det något hörda ytterhöljet och åt den med en klick grädde, smakade den alldeles jättebra!
Allt som allt en kul kväll med lite smak av påsk!
En bra tjuvstart på påsken ;)
SvaraRaderaKram!
Ja, det var det verkligen.
Raderahär rinner snålvattnet!!!
SvaraRaderaHade det blivit något kvar, kunde jag ju skickat lite...;)
RaderaMums! Nu längtar jag till Påsk.
SvaraRaderaInte länge kvar nu...
RaderaDet var snabbt marcherat, men härligt ändå mmm lax,lax, lax....
SvaraRaderaDu et väl - "julen varar än till påska", så nu tog julen precis slut hos oss!
RaderaPåsken närmar sig och jag åker till hemtrakterna.
SvaraRaderaHar blivit lovad kyckling i lergryta. Favorit.
Det låter härligt - såväl att åka till hemtrakterna som lergrytekycklingen.
Radera