söndag 11 november 2012

Riktiga svingare i Singapore!

Så har de varit här och hälsat på en helg igen då, de där pojkarna som verkligen vet hur man svingar. Europatouren (jodå, det heter fortfarande Europatouren även här  i Asien, det är inte mina bristande geografikunskaper som visar sig) har gjort sitt årliga besök på Sentosa här i Singapore.


Barcleys Singapore Open spelades helgen 8-11/11 på Sentosa golfklubb med Universal studios och casinot i bakgrunden och vi tillbringade sista dagen med att åka ut och vandra omkring tillsammans med en mängd andra människor som var där i samma ärende.


Det är fantastiskt kul att se med vilken lätthet de slår denna lilla boll, som i rätt många fall faktiskt hamnar ungefär där de tänkt sig. Men det känns ju i ärlighetens namn rätt bra att kunna konstatera, att även på den här nivån kan det begås rätt kraftiga misstag. Hur det än är, så har ju de här pojkarna en aning bättre betalt för det de gör, än vad jag har när jag vandrar omkring med en golfklubba i handen...


Men visst är det rätt otroligt hur mycket människor det finns omkring en sådan här "golfhelgscirkus" Det är förmodligen nästan lika många funktionärer av olika slag som det är åskådare. Förutom alla som ser till att mat och dryck blir serverat, så är det ju banväktare, "var-tyst-skylts-hållare", domare och ett anseeligt antal banreparatörer.Ett antal fotografer finns det naturligtvis också. Många med objektiv som är snudd på större än motivet i fråga. Och naturligvis de som står för tv-sändningarna. När det gäller de sistnämnada, så kan man säga att vissa hade fått högre uppsatta positioner än andra.Dagen idag bjöd på ett underbart om än lite väl varmt väder, och otroligt nog, inte en droppe regn! Efter ett antal timmar i denna oerhört fuktiga värme var det faktiskt rätt skönt att åka hem och se själva upplösningen av tävlingen i tv-soffan med en lite ac-kyla i ansiktet...


Och till sist, vad vore ett golfinlägg utan en riktig golfposé?!
4 kommentarer:

 1. Med facit i hand så var det väl tur att jag aldrig blev riktigt golfbiten när jag började spela på 70-talet. Jag kan dock fortfarande fastna vid TV:n i timmar då golftävlingar ofta kan bjuda på mycken spänning i likaledes spännande miljöer.
  Är det Peter Hanson som poserar? Han har väl blicken fäst på Rory McIlroy som han hoppas nå ikapp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle mycket väl ha kunnat vara herr Hansson, men jag måste erkänna att jag vet inte vem det är...det var bara en boll vi råkade "fastna vid" på vår väg just mot Mr McIlroy!

   Radera
 2. Måste var kul att få se proffsen. Jag kan bara relatera till hästar. Jag red mycket förr och att få se de internationella ryttarna, hästarna, och allt runt omkring var fantastiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det ju, att få se saker "på riktigt" är så häftigt!

   Radera