onsdag 19 december 2012

Tillbaka till världen med den riktiga julen!

Så var vi tillbaks hemma i "den riktiga julevärlden" igen.

Världen där ögonen och näsan rinner, läpparna spricker och huden krackelerar på de flesta ställen och åtgången på mjukgörande salva är katastrofalt stor. Men det är världen där den riktiga tomten finns, och där man får den riktiga julkänslan!

Visst är det underbart att bo och leva i en värld där man inte behöver dra på sig den stora och tunga klädarsenalen när man ska sticka näsan utanför dörren, där det alltid är varmt och huden är len som en barnrumpa hela tiden. Det är klart att det är, men det blir liksom inte riktigt rätt när tomten sitter på en pall framför en julgran med palmer i bakgrunden och alla barn som köar för att få berätta om sina önskningar är iklädda kortbyxor och t-shirts.

Och vsisst är det något speciellt med att stiga upp ur sängen och det är mörkt och kallt ute, det ligger snö på marken och det lyser adventsljus i alla fönster runtomkring. Att då tända ljusen och slå sig ner vid köksbordet med en kopp kaffe och bara njuta av tystnaden - det är alldeles fantastiskt!

Nu har jag inte kommit riktigt så långt som till att få fram alla ljusstakar och sådant än, men jag är på god väg. De som ska sättas upp har i alla fall hittat upp ifrån källaren, vilket är ett stort steg i rätt riktning. Det blir väl kanske inte så mycket i år, det är ju för en rätt kort tid, men lite måste ju i alla fall upp.


Och imorgon bitti, då ska jag tända de där ljusen och njuta i alla fulla drag!

21 kommentarer:

 1. Hoppas ni får en mysig jul här i Sverige!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Njut så mycket du bara kan.

  SvaraRadera
 3. Javisst är det skillnad vid just sådana här högtider. Midsommar likaså. Men som du också säger, det där med kläderna och huden. Att inte behöva salva hela tiden. Ganska trevligt faktiskt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det ju, fast som sagt, det finns ju bra och dåliga sidor med det mesta.

   Radera
 4. Må så gott och hälsa Karlstad från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag och jag tror säkert Karlstad skickar lite vinterhälsningar tillbaka.

   Radera
 5. Välkommen till Sverigelandet! :)

  SvaraRadera
 6. Jag håller med, julstämningen är bättre när det är kallt och snöigt och mörkt!

  SvaraRadera
 7. Ah vad mysigt! Visst ar det stamningsfullt att titta ut och se alla tanda adventsljusstakar och stjarnor i fonstren. En speciell kansla! Palmer funkar inte riktigt!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir liksom inte samma sak med kokosnötter som med röda kulor...

   Radera
 8. Välkommen till vintern! Visst är det mysigt med riktigt vinter, och visst blir det mer julstämning så! Jag gillar årstidsväxlingarna i Sverige, men det kan ju lätt bli lite för mycket av det kalla... därför tycker vi att det ska bli skönt med två veckor i Malaysia!

  SvaraRadera
 9. Välkommen till det kalla landet Sverige :)
  Jo,det är så här VI har det ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Ja, det är mysigt och något visst med att tända ljus och kura in sig i en stor kofta, I like. Ombyte förnöjer och det är bäst. Sitter just nu och väntar på A/C killarna som skall rengöra den stackaren som jobbar för högtryck! Njut och sjung för mig/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu känns det där med A/C rätt långt bort...och jag lovar att ta en liten jutrudelutt för dig på julafton!

   Radera
 11. Hoppas du får kallt också så du kan gå ut på knarrande snö i mörkret eller i strålande vintersol. Då är det härligt.

  SvaraRadera