onsdag 15 maj 2013

Varmt varmare varmast

Nu är jag på väg att göra något som jag har en känsla av att jag kan få komma att äta upp ett antal gånger. Jag ska nämligen ta och konstatera lite sådär försiktigt att nu är det faktiskt i varmaste laget! Att jag kommer att få äta upp de orden flera gånger om kan bero på att sommaren ska spenderas i Sverige och när jag sitter där under fleecefilten med näsan mot solen, då kan det vara så att värmen är önskvärd...

Nu har vi haft några dagar då det varit sådär varmt så man sitter inne och ser hur fint det ser ut och försöker tänka tanken att det vore mysigt att sitta ute på balkongen och läsa lite, men när man öppnar balkongdörren och möts av en kompakt värmevägg, kan jag påstå att den lusten liksom rinner av en.

Det finns ju inga direkta årstider här, men affärerna envisas med att skilja på sommar- och vinterkläder i alla fall av någon underlig anledning. Lite mystiskt är det i mina ögon, när man talar om att det är dags att sälja ut vinterkläderna för nu kommer sommaren...

Här finns två "huvudsäsonger" och det är Northeast Monsoon Season (december -mars) och Southwest Monsoon Season (juni-september) Mellan de här båda säsongerna finns det sedan något som heter Inter Monsoon Period, men eftersom vädret mer eller mindre känns lite "same same" hela tiden skulle man kunna tro att någon kommit på det bara för att de ska ha fyra årstider som stor del av övriga världen har. Ni vet, "det som inte finns i Singapore, det skaffar vi".

Hur som helst, just nu har vi i alla fall en mycket varm "mitt-emellan-säsong", och om inte annat kan det ju säkert glädja nästa omgång besökare som är på ingång. I eftermiddag är det dags att möta upp på flygplatsen och med lite tur kanske det kommer med lite saltlakrits även den här gången...

12 kommentarer:

 1. Åååå jag vill också ha värme. Vi har 8 grader nu. Men sol :)
  Du...JAG kan komma med MASSOR av saltlakrits! )
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske vore ett bra byte - en massa sol mot en massa saltlakrits ;)

   Radera
 2. I morse när jag kom upp var gräsmattan frostnupen så det var tur att vi täckte de nyplanterade blommorna i går kväll.
  Så länge det kommer nya sändningar med saltlakrits så går det väl att stå ut kan jag tro.

  SvaraRadera
 3. Hahaha! Japp, vi får la se i sommar hur vädret blir hemma...kanske längtar du tillbaka till värmen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl inte helt omöjligt...

   Radera
 4. Jag hoppas att det blir en riktig sommar i år i Sverige. Inte som den 2012. Visst är det gott med saltlakrits.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt gärna en hel del bättre än den sommaren om jag får bestämma!

   Radera
 5. Du kan skicka lite värme till oss, så kanske det blir fler varma dagar än den där enda sommardagen som blev förra året.

  SvaraRadera
 6. Låter lite som när vi var i Rom i oktober/november. Där var 18-22 grader och Romarna gick runt med jackor och tjocka tröjor medan vi gick i T-shirts. Men det är ju klart, de är ju vana vid en sommarvärme på 30-40 grader, så då är 18-22 rätt svalt. :-)
  sv:
  Barda är det största barnprogrammet i svensk TV vågar jag påstå. Vi spelar in 7:e säsongen i år, (min andra säsong). Det utspelas i en magisk värld med trollkarlar, riddare och diverse elakingar. Barnen kommer in som äventyrare och ska lösa en massa uppgifter och stöter då på ovan nämnda figurer. Förra året hade de 3000 sökande barn till 20 platser, så det är STORT!!! Jag vet inte om du kan hitta det från Singapore, men sök på nätet och kolla. :-)

  SvaraRadera