tisdag 14 juli 2015

Back on track!

Nu var det längesedan! Så här länge har jag nog inte bloggpauserat sedan jag började med det här påfundet, men nu är jag alltså tillbaka!


Vad jag har sysslat med? Ja, med risk för att kallas nördig, så har väldigt stor del av sommaren tillbringats på golfbanan. Fast å andra sidan har det väl inte direkt varit någon sommar som lockat till alltför många stranddagar så varför inte...


För första gången har jag deltagit i "Femdagarsgolfen", vilket är en hyfsat stor tävling som går av stapeln på fem olika banor runt omkring i Värmland under fem dagar. Tävlingen har funnits i 20 år och "hyfsat stor" innebär i det här fallet att det handlar om fyra klasser med 150 deltagare i varje och de 40 bäst placerade i varje klass går vidare till finalen den femte dagen. Nu tänkte jag skryta lite också och faktiskt tala om att undertecknad tog sig till finalen, vilket var en rätt stor skräll om jag får säga det själv. Då det kan vara svårt att upprepa den prestationen så får det nog vara bra med detta, "been there done that", så nästa år får det nog vara, fast det är klart, man ska aldrig säga aldrig...
Nu var det väl inte bara den veckan som det blivit golf, det har ju hänt ytterligare några gånger om man säger så, och några fler lät det väl bli.


Vi har haft några härliga veckor här hemma tillsammans. Maken har ju tillbringat sina semesterveckor på hemmaplan (eller bortaplan, lite beroende på hur man ser det), båda döttrarna har varit hemma i omgångar och vi har haft besök av kamrater som sovit här och naturligtvis umgåtts med alla härliga kompisar här hemma.

Vi har varit i stugan och i stan om vartannat och visst har det även varit några underbara soldagar så att hängmattan kunnat utnyttjats. med andra ord har vi haft några underbara sommarveckor tillsammans, veckor som varit både intensiva och underbart avslappnande på samma gång. Nu har dock alla återvänt så det blev plötsligt väldigt tomt och tyst.Nu har jag inga större problem med att hitta något att roa mig med, så det är inte så synd om mig, och dessutom upptäckte jag igår att skogen börjar fyllas med mat, så nu kan jag ju varva golfen med svamppromenader - och förhoppningsvis blir det mer hängmatta och bad innan sommaren är över.


Plus att det fortfarande finns många ljusa sommarkvällar att njuta av...


16 kommentarer:

 1. Welcome back!
  Har man golf som hobby så har man. Stort GRATTIS till finalen. Men du skriver inte vilken plats du tog där;-)

  Bilden i hängmattan är underbar att titta på:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det räcker väl att jag skryter om min finalplats, jag behöver ju inte skryta om allt...;) (någonstans på den nedre halvan av finalfältet hamnade jag väl till slut)

   Radera
 2. Trevligt att du är tillbaka! Och nu blev jag sugen på kantareller :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De kommer säkert nästa höst igen, njut ni av era andra plockbara godsaker så länge ni kan!

   Radera
 3. Ja, nu var det länge sedan. Förstod att golfen tagit extra plats. Kul då oxå med lite framgångar. Ni har det riktigt fint där vid er stuga vid sjön.
  "Det finns många ljusa sommarkvällar kvar att njuta av", Det tänket gillar jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett riktigt smultronställe som ju tycker så mycket om! Och visst finns det mycket kvar att ta tillvara på bara man vill, typ de ljusa kvällarna som är kvar, sedan kommer ju alla vackra höstfärger, men där får det nog var stopp ett tag tror jag... vi spar vintern ett tag till ;)

   Radera
 4. Roligt att du är tillbaka igen. :) Det verkar lugnt på många håll i bloggvärlden nu under sommaren.
  Grattis till finalplatsen!
  Du bor fantastiskt vackert vid sjön. Underbart att kunna plocka kantareller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att gå i skogen och plocka svamp är helt fantastiskt härligt och riktig "manna för själen".

   Radera
 5. Välkommen tillbaka till cyberworld. Det lät som härliga veckor och vad kul med en finalplats.
  Man får inte hänga upp sig på vädret, tack vare regnet blev det lite svamp!

  SvaraRadera
 6. Grattis till din fina placering! Sommaren har just bara börjat ju :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så - det är mycket kvar!

   Radera
 7. Grattis till den prestationen. Givetvis tycker jag att du ska se hur långt du kan gå nästa år. Du borde fått blodad tand. Om två timmar har halva den svenska sommaren gått. Många fina golfdagar återstår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njaej, vissa saker ska man ju ge sig med när man är på topp...;)
   Visst har vi mycket sommar kvar - och det kan säkert bli så att somliga av dem kan komma att spenderas på golfbanan, men bara kanske...!

   Radera
 8. Jag vill faktiskt börja spela golf. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste väl erkänna här att det var verkligen bra mycket roligare än jag trodde när jag började, så det är absolut värt att prova!

   Radera