onsdag 4 oktober 2017

Höst och oktoberutflykt


Oktober månad är här och med den har även hösten kommit på riktigt vare sig vi vill eller inte. Nu ska jag inte vara sådär höstligt negativ, för hösten kan vara riktigt underbar med sin härligt höga och klara luft plus alla underbara färger som naturen fullkomligen exploderar av. Det går faktiskt även att mysa sig genom ett antal regniga höstdagar också, men det är lätt att tröttna på mysandet då det smattrat på fönstren flera dagar i sträck och man känner att man myst klart... Nej, ska det ändå vara höst får det gärna vara fina höstdagar om ni frågar mig!


Och nu är det ju oåterkalleligt höst, så det är bara att bita ihop och göra det bästa av situationen. Några höstturer på golfbanan har det blivit och det är minsann inte fel det heller.


Och svampturer natuligtvis! I år är det gott om svamp, inte minst trattkantareller som skogen dignar av. Jag läste någonstans någon som skrev att i år går man inte ut i skogen och plockar svamp, man går ut och skördar den. Och så kanske det är, vi hade en vecka här då det blev svampsoppa, svamprisotto smörgåsar med stekt svamp och rotfruktsgratäng med svamp och frågan är om det inte kunde ha slutat med fotsvamp om vi inte gett oss i tid.


Som sagt, höst är det, och mysig kan den vara men bara i lagom doser så nu tänker jag smita från den några dagar. Planen är att tillbringa några dagar i Cannes tillsammans med en kamrat och om jag jämför väderprognoserna där och här känns det som ett helt ok beslut.

18 kommentarer:

 1. Olika falla ödets lotter. I våra skogar finns det ingen svamp alls i år. Kan förstås bero på att det avverkats friskt i våra svampskogar.
  Några dagar i Cannes låter helt ok som avbrott i höstsysslorna på hemmaplan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med avverkning av skogen är aldrig bra ur svampsynpunkt.

   Radera
 2. Hösten är fin!
  Det är faktiskt lite underligt att läsa om dina svamputflykter Marina! Jag är så van att befinna mig långt borta på andra sidan halvklotet när jag tittar in hos dig. Härligt att ha dig i Sverige!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är mer svamp här jämfört med i Singapore ;)

   Radera
 3. Förstå nästan att du gillar hösten och svampskogarna efter alla dina år i Singapore...
  Men smart som du är så sätter du stopp för höstmys och skogsvandringar och njuter av Cannes ett tag. Det har jag full förståelse för;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan vara bra med ett avbrott i "höstmyset" så jag fortsätter att uppskatta den ;)

   Radera
 4. Haha ... helst inte fotsvamp. Vi har också ätit massor av svamp (trattisar) men de har Peter hittat på ICA. Supergott ihop med fisk :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här finns det inte speciellt mycket trattisar att tillgå på ICA, förmodligen beror det på att det finns så vansinnigt gott om dem i skogen.

   Radera
 5. Visst kan hösten vara fin och trevlig i lagom doser. Och svamp gillas här också. Men nu är vi i Madrid och tidigare var vi i den spanska sommarstugan i Torrevieja och där pågår fortfarande sommaren. Låter bra med en resa till Cannes så att inte fotsvampen gör intrång.
  Trevlig resa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det motverkar fotsvamp kan vi nog tänkas att göra om det fler gånger ;)

   Radera
 6. Hösten kan vara fin med vackra färger och framför allt svampplockning.
  Jag saknar verkligen trattisar och att inte kunna plocka svamp i torkans Kalifornien.
  Jaha, det är dags för en ny resa. :) Ha det bra!

  SvaraRadera
 7. Alltså hösten kan vara helt underbar, ibland. Färgerna och luften är nåt jag saknar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hösten är helt fantastisk - i lagom mängd ;)

   Radera
 8. Vackra färger och svamp är ett plus. Men det är tråkigt om det regnar hela tiden. Då får man fly till solen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fly till solen då och då kan aldrig vara fel.

   Radera
 9. Cannes låter betydligt trevligare än fotsvamp. Ha det så trevligt.
  De fina höstdagarna är underbara. Synd de inte är 80 % av oktober.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, att det vore bra om de där vackra höstdagarna vore fler.

   Radera