tisdag 20 november 2012

Thieves Market

Det finns loppmarknader och så finns det loppmarkander! "Thieves Market" tillhör de där riktiga loppmarknaderna som verkligen gör skäl för sitt namn. Marknaden har funnits sedan 30-talet och var då känd för att här såldes stulet gods, därav namnet "tjuvarnas marknad". Det var hit man fick gå för att köpa tillbaka sina saker om man blivit bestulen.


Här betalar de som säljer sitt loppisgods ingen hyra, utan de breder ut sin filt på marken, lägger upp sina saker (eller välter ut dom...) och väntar på att någon ska hitta något de vill ha och köpa det. Här finns verkligen allt, eller vad sägs om kamerabatterier, champagneflaskor med innehåll, elsladdar, kasettband (för de som inte gjort sig av med kasettbandspelaren), smycken, tavlor, kläder, väskor, böcker, prydnadssaker, rostiga verktyg, splitter ny vvs-utrustning...ja, det är troligen enklare att komma på det finns än det som inte finns.



Det känns långt ifrån det Singapore som de flesta möter när de kommer hit. Här är det inte klinsikt rent, det är inga leende, uppklädda expediter som kommer flera stycken för att hjälpa till och framför allt så är det utomhus i värmen och ingen ac så långt ögat når!



Det mesta som säljs är vad vi skulle kalla "rot och skrot", men ger man sig tid och rota runt lite bland det som finns, så finns det säkert något fynd att göra (i och för sig så behöver man troligtvis en rätt stor portion tur för att hitta det), och här studeras smycken och tavlor under lupp av vissa potentiella kunder.



Jag gjorde inget fynd, men jag hade en trevlig stund när jag gick runt bland alla dessa människor och saker, och om man tycker om riktiga "rotloppisar" så är det här en trevlig liten utflykt.


Thieves Market finns utmed de små gatorna Larut Road och Pitt Street, väldigt nära Sungei Road, vid Jalan Besar, lite lagom inklämt mellan höga huskroppar och vägbyggen. På grund av att det byggs en ny tunnelbanestation i krokarna, så har marknaden fått krympa ner lite i storlek och det är bökigt att ta sig dit om man kommer från "fel" håll, men med lite god vilja så går det mesta...

11 kommentarer:

  1. Riktigt spännande med lite historia!

    SvaraRadera
  2. Säg det som inte finns i Singapore.

    SvaraRadera
    Svar
    1. När jag kommer på det så skriver jag ett inlägg om det!

      Radera
  3. Det är alltid kul med marknader och visst kan man ibland fynda om man har tur.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här kändes det dock som om man skulle behöva riktigt mycket tur...men som du säger, kul är det.

      Radera
  4. Låter alldeles underbart. Jag älskar loppisar!

    SvaraRadera
  5. Kul tips det blir definitivt en trip dit.
    Ingela

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite kul är det ju, och väldigt o-singaporianskt!

      Radera
  6. Ser nästan ut som en tysk loppis :D Särskilt imponerad blev jag av alla kameraobjektiv som låg oskyddade huller om buller...

    SvaraRadera