måndag 30 juni 2014

Fynd av äldre modell

Vi har ju som sagt "blivit med sommarstuga". En liten mysig röd stuga vid randen av en liten värmländsk sjö. Nu får jag tillstå att jag fortfarande väntar på de där underbara morgonstunderna när jag ska dricka mitt kaffe vid sjökanten och solen ska glittra sådär fint i vattnet och de första morgonstrålarna ska värma mig så där härligt... Ja, ja, det kanske kommer...


Nu var det i och för sig inte det som inlägget skulle handla om, utan om gårdagens "fynd". Stugan köptes nämligen med allt innehåll intakt - och då menar jag allt!!! Det här innebär att jag är liksom inte helt säker på vad vi egentligen äger numer. Visserligen är det en liten stuga, men det får plats mycket saker i en liten stuga också! Och visst är det bra att bara kunna flytta in sådär, utan att bekymra sig om att behöva skaffa saker till ytterligare ett boende, men jag kan ju säga som så, att vi kanske inte har riktigt samma smak när det gäller allt, de förra ägarna och jag.


Hur som helst, lite spännande är det ju att se vad det finns och igår roade jag mig med att utforska kökets alla skrymslen och vrår och där fanns det mycket smått och gott kan jag lova. Bland annat så hittade jag "Husmoderns kokbok" vilken lämnade tryckpressarna 1923. Här fanns mycket smått och gott vill jag lova (och en del som kanske lät mindre gott också), och vem vet, någon dag kanske man skulle ta och testa något av de gamla hederliga recepten. Fast kanske inte just korvkaka då...


Ser ni förresten att det fanns snabbmat redan då? Jag menar "överbliven blodpudding" måste väl höra dit, eller?

20 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag väntar fortfrande på solen, men sen så...;)

   Radera
 2. Vilken söt liten stuga! Mysigt! Å vilken tur att det är pissväder, då kan du ju ägna mycket tid åt att kolla vilka skatter det finns där. Kokboken är en klenod, även om maten är då ingenting att ha direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, det är kanske bra att vädret är som det är så hinner jag röja innan det blir högsommarvärme för sen ska jag ju bara ligga i hängmattan med en bra bok och lyssna på vågskvalpet.

   Radera
 3. Men vad roligt att kunna hitta olika saker som finns gömda litet här och där. Du får berätta vidare om du hittar fler fynd.
  I min familj brukade vi steka blodpudding och äta med lingonsylt. Nu var det mycket länge sedan jag åt blodpudding.
  Vilken fin stuga ni har. :) Och solglittret kommer säkert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi åt också blodpudding med lingonsylt då och då och tyckte det var riktigt gott. Fast då visste jag ju inte att det "bara var överbliven blodpudding", undrar just hur man äter den "riktiga" blodpuddingen...

   Radera
 4. Men så gulligt och vad kul att fynda i eget hem! Hos mig fanns också möbler och prylar från förrförra ägaren och jag vårdar dem ömt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visssa saker kommer att få bo kvar, sedan finns det en hel del som inte kommer att få göra det, men spännande är det att undersöka vad som finns.

   Radera
 5. PS Blodpudding, det är nog det värsta jag vet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tycka det är riktigt gott, fast det var innan jag sett receptet till den "riktiga blodpuddingen", det vill säga inte den som "blev över" ;)

   Radera
 6. Stugan ser fin ut där vid sjön. Spännade med alla prylar men överbliven blodpudding är då inget jag längtar efter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ligger jättehärligt, så nu inväntar jag bara vädret som ska inbjuda till lata dagar vid strandkanten...

   Radera
 7. Så intressant med gamla kokböcker! Det säger så mycket om hur man levde då. Idag... går det ens att köpa njurtalg?? Det har blivit väldigt annorlunda, på ganska kort tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vet jag faktiskt inte...och det är tveksamt om jag tänker ta reda på det...;)

   Radera
 8. Den kokboken kommer att bli en raritet, så vacker!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ska sparas och vårdas ömt!

   Radera
 9. Härligt! Njut av det fina och goa. Kram

  SvaraRadera
 10. Grattis till stugan! Ser ut att vara en perfekt stuga på ett perfekt ställe.
  Men som sagt...lite värme på det här nu så...
  Vilket fynd du gjorde! Den boken ska du vara rädd om.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tack, liiite värme vore väldigt skönt!

   Radera