fredag 20 juni 2014

Ljuvliga svenska sommar!Visst är det härligt med tropisk värme, vajande palmer, vita sandstränder och ett ljummet hav, men det är absolut inte fel med svensk sommarvärme, gröna björkar lite klippor och ett knappt badvarmt sjövatten heller.Och om man tänker efter så är frågan om det egentligen inte är precis lika bra, fast på ett annat sätt...


I slutet av förra sommaren blev vi ju med ett alldeles eget litet smultronställe, och där finns allt det där och det är helt fantastiskt! Att sitta och mumsa på färska jordgubbar och samtidigt höra klucket från vattnet mot kipporna och alla fåglar förgyller tillvaron med sitt kvitter ifrån skogen, då är det svårt att låta bli att njuta för fulla muggar. Till och med surret från alla envisa flugor blir mysigt! Om jag dessutom får upp hängmattan mellan några av träden så jag kan ligga där och lyssna på vågskvalpet, då känns det som om det kan bli en riktigt behaglig tillvaro.


Som ni förstår så förväntar jag mig en lång och varm sommar, och det gör ju inget om vattentemperaturen överskrider 20 grader, det blir ju något behagligare om man säger så...


För övrigt så verkar midsommarvädret bli rätt normalt i år, ömsom regn ömsom sol, men det gör ju tillvaron lite mer spännande. Och om våra största problem är huruvuda vi ska duka ute eller inne, så är det rätt ok tycker jag!


Ha en jättebra midsommarhelg allihop oavsett vad ni gör!


9 kommentarer:

 1. Det är inte mycket som slår en svensk sommar.
  Glad midsommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad midsommar på dig med!

   Radera
 2. Midsommar måste väl vara den bästa av tidpunkter att återkomma till Sverige. Njut av Midsommar på ert nya smultronställe. Hängmattan kommer att göra sig perfekt där nere mot vattnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag ser verkligen fram emot att testa hängmattan på plats!

   Radera
 3. Det är trevligt med variation: svensk natur ibland och tropisk natur ibland. Önskar en fin midsommarhelg!

  SvaraRadera
 4. Säg som så: 13,6 grader och gråmulet här i Täby... Alltså jag skulle nog föredra Singapore, men jag förstår att du ser det som det är - Sverige i ett nötskal, svensk midsommar i ett nötskal.
  Glad Midsommar!

  SvaraRadera
 5. Jag saknar fortfarande efter 17 år i USA den svenska naturen och den svenska sommaren. Även om den kan vara regnig och kylig är den mycket vacker.
  Ser ut som om ni har ett alldeles fantastiskt fint litet smultronställe.
  Glad midsommar!

  SvaraRadera
 6. Här är en till badkruka som vill ha tjugo grader, innan jag ens funderar på att göra ett besök i havet. Hoppas ni hade uppehåll. Här var det alla sorters väder igår.
  Ert nya smultronställe verkar vara kanon för Svenska somrar.

  SvaraRadera
 7. Regn, sol, mygg, kyla... det är väl sa det är när det är svensk midsommar?!
  Kramar

  SvaraRadera