tisdag 17 juni 2014

Hur tänkte de här?

Det där med att resa är kul, även om själva resandet i sig inte är sådär jättekul alla gånger. Långflyg är egentligen inte speciellt roligt alls när jag tänker efter... Fast visst har det lite tjusning, till exempel att det finns en himla massa tid att fundera över vilka medresenärerna är, var de har varit och vart de är på väg.

Den här gången hade jag bokat in mig på ett plan som visade sig vara på väg från Singapore till New York och jag måste erkänna att när jag klev av i Frankfurt för att byta till ett plan som skulle ta mig till Stockholm så kändes det rätt skönt att jag bara hade två timmars flygning kvar.

Resan Singapore Frankfurt tar cirka 12 timmar och det finns ju inte sådär väldigt mycket att göra på dessa plan mer än att försöka halvdåsa framför en film när maten serverats klart. Under dessa 12 timmar behöver man (i alla fall jag) uppsöka toaletten ett antal gånger. (Om det beror på att det helt enkelt är för att ha något att göra eller för att det verkligen behövs, det är en annan historia).

Just det här med flygplanstoaletter var det jag tänkte komma till. Stora är de ju bevisligen inte, utan det är i stort sett så att man behöver backa in för att det ska funka över huvudtaget. När man då äntligen bestämt sig för att göra detta besök efter att ha småslumrat i några timmar och är sädär lagom fräsch och håret har blivit härligt elektriskt efter att ha gnitdits mot den lilla kudden som man förtvivlat försöker hålla fast bakom huvudet. Tröttheten har satt sig i små påsar under ögonen och man ser allmänt glåmig ut, då visar det sig att den person som designat just den här flygplanstoaletten har fått den mycket geniala idén att sätta en helkroppsspegel på dörren mitt emot toastolen - jamen tänk er tanken själva! Hur kul är det att titta på sig själv i helfigur när man sitter på en toalett? Jag har väldigt svårt att tro att jag någonsin skulle uppskatta det och  definitivt inte i det skick man befinner sig i efter att ha varit på flygande fot i ett antal timmar! Lite spännande skulle det vara att veta hur denne person tänkte här...

13 kommentarer:

 1. Hahaha! Den personen måste ha varitcen man som inte tänkte alls;-)
  Njut nu av VM utan spegel på toa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spegel på toa är ju i och för sig rätt ok - men inte just där!!!

   Radera
 2. Min första fundering är om designern är man eller kvinna?

  SvaraRadera
 3. Ha, ha! Ja du, på jobbet har vi faktiskt också sådana där helkroppspeglar på varje toalettdörr. Och jag funderar varje gång jag går på toa varför? Tidigare fanns det dessutom helkroppspegel även på motsatt sida, alltså en framför och en bakom. Men efter att männen klagat så försvann "deras spegel" vid renovering. Hum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är frågan, varför!? Undrar om den som kom på det satt där på toalettstolen och plötsligt kom på att det vore ju himla kul att se sig själv under tiden behoven uträttas, om inte annat kan ju kanske frisyren rättas till under tiden...

   Radera
 4. Ja det kan man ju fundera på... Ha det så bra i Sverige nu i sommar!

  SvaraRadera
 5. Man måste blunda på flygtoaletten, det är ett som är säkert :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan absolut vara så att det underlättar toalettillvaron betydligt!

   Radera
 6. Ja, du har så rätt! Att resa är kul, men just resandet är inte särskilt kul alltid.
  Toaletterna är ett bra skäl att sträcka på benen under resans stillasittande.
  Du tycker de är små, då kan du ju tänka hur jag tycker som är 198cm lång. ;-)
  sv:
  Ja, jag har förstått att det där med fotboll är viktigt för en del av oss. ;-)

  I morgon är det midsommar, så redan nu önskar jag dig:
  Glad midsommar!!! :-D

  SvaraRadera
 7. Det är faktiskt lite svårt att förstå hur det ska få plats ytterligare 40 cm på de toaletterna...;)

  SvaraRadera