tisdag 2 september 2014

Vikten av vänskap

Vänner är något man ska vårda ömt och näst efter familjen är de det viktigaste jag har. Vetskapen om att det finns människor som ställer upp och som finns där i vått och torrt är guld värt (minst sagt!). Jag vet att det i min omgivning finns väldigt många jag kan lita på och att vi finns där för varandra.


Alla vänner är naturligtvis speciella, men det finns en klick som är mer speciell än de andra och det är det kompisgäng där vi har känt varandra och umgåtts sedan slutet av 70-talet och det är speciellt! Vi är fem par som lärde känna varandra då och som fortfarande umgås. Vi har bott väldigt nära varandra, och eftersom vi fick barn ungefär samtidigt så har de växt upp tillsammans och även de har fått en väldigt speciell relation tillvarandra.


I den "äldre generationen" bor vi fortfarande kvar och träffas som vanligt, men våra elva döttrar (ja, det blev bara flickor!!) bor lite mer utspritt så de ses inte ofta alls. Vi har försökt några gånger att samla alla, men det är inte lätt. För några helger sedan gjorde vi ett försök och det lyckades nästan! Samtliga utom fyra kunde vara med på vår lek- och korvgrillningsdag i skogen - jättekul! Numer växer ju även skaran som träffas med svärsöner, barnbarn och hundar och det är alltid lika kul att träffa alla.


Den här träffen mynnade ut i en sorts "nostalgiorgie", en sådan där utflykt som vi gjort så många när barnen var små. Packat picknick-korgen och dragit ut i skogen där vi lekt och tävlat tillsammans. Den här gången ratades dock sittunderläggen bestående av tidning i plastkasse och det fanns bara "riktiga doningar" med.


Att dessutom kunna fånga alla på bild och försöka förstå att våra döttrar är flera år äldre än vi var när vi började umgås är svårt men väldigt fascinerande. Så "bara för att" kommer här ett av de sällsynta korten på bloggen med människor jag känner, men den här gången kan det vara värt ett undantag...


17 kommentarer:

 1. Vilket härligt gäng på fotot! Visst är det speciellt att kunna behålla vänskaper så länge. Själv är jag väldigt glad över att fortfarande ha tät kontakt med en kompis från första klass. I alla år har vi hållit kontakten, trots att vi bor långt ifrån varann. Tack vara internet har det blivit lättare. Hoppas ni snart har möjlighet att samlas alla tillsammans igen!
  Kram Elle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl en av många fördelar med internet, enkelheten att hålla kontakt med de som finns långt bort.

   Radera
 2. Det kallar jag ett härligt gäng. Riktig vänskap är ovärderlig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, och värd att vårda ömt!

   Radera
 3. Det var en riktig fin berättelse - en solskenshistoria helt enkelt! Å kvinnodominansen är ju total måste jag säga - bara tre killar om inte den lilla söta lintotten också är kille vill säga;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den lilla lintotten är faktiskt en kille, så den yngre generationen lyckades med det som inte vi gjorde ;)

   Radera
 4. Vilken härlig träff det verkar ha varit. Det är så sällan man får tillfälle att träffa alla som du skriver så de tillfällena är guld värda!

  SvaraRadera
 5. Sådana här blogginlägg gör mig alltid glad. Helt fantastiskt att det bara blev döttrar. Hoppas ni kan träffas i många år till. Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jag helt övertygad om att vi kommer att göra!

   Radera
 6. Härligt blogginlägg. Underbart att ni har hållit kontakten under alla år. Inte svårt att förstå, för du är en vänlig och hjälpsam själ och jag minns våra trevliga stunder tillsammans i Singapore. Saknar dig, hoppas vi ses på bokmässan i år.
  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag nog att vi ska kunna göra för i år ska jag försöka ta mig dit!

   Radera
 7. Åhhh va roligt! Och ja vänner ska man vårda ömt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är något av det viktigaste vi har!

   Radera
 8. Härligt att du kommer till bokmässan i Göteborg. Ska bli jättemysigt att träffa dig igen.
  Kram Kim :-)

  SvaraRadera