torsdag 19 januari 2017

I sanningens namn

2017 års första lästa bok blev ”I sanningens namnn”, den åttonde i Vivieca Stens serie Sandhamnsdeckare, böckerna om polisen Thomas och åklagaren Nora som löser mordgåtor på Sandhamn.

Det här är en sådan där ”bara-ett-kapitel-till-bok”. Man måste veta vad som händer på nästa sida. Speciellt mycket måste man veta vad som händer med bokens huvudperson, den lille Benjamin Dufva. Pojken som ska åka på seglarläger fast han inte vill, bara för att pappa tyckte det var kul när han var i samma ålder. Där visar det sig att det blir precis så hemskt som Benjamin föreställt sig då han inte passar in alls och dessutom blir utsatt för en oerhört grym mobbning.

Under tiden seglarlägret pågår agerar Nora åklagare i ett mål om ekonomisk brottslighet där Benjamins pappa är inblandad.

Det här är en bok med många otäcka ingrideinser som är lätta att ta till sig, utsatta barn, barn som försvinner, pedofiler som smyger i buskarna och spionerar, händelser som i allra högsta grad känns aktuella. ”I sanningens namn är en välskriven, lättläst och spännande bok som absolut är värd att läsas.

6 kommentarer:

 1. Tack för ännu ett bar boktips. Jag har läst de flesta av Vivecka Steens böcker och tycker om dem för de har alltid en sida där människan är dubbel på något sätt. Och slutet är inte helt förutsägbart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Just det där med att det inte är bara en sida av myntet är en rätt intressant ingrediens.

   Radera
 2. Tack Marina! Har läst alla Viveca Stens böcker och gillat dom. Så jag väntar väl tills den här kommer ut som pocket:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den finns i pocket - i alla fall var den jag läste i pocketformat!

   Radera
 3. Jag har läst några av böckerna i serien och gillar dem, lättlästa och spännande.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en helt korrekt beskrivning om du frågar mig.

   Radera