tisdag 10 januari 2017

2016 i ord och bild

Då har vi vänt blad och lämnat 2016 bakom oss, nu väntar ett 2017 med vad det nu kan ha med sig. För egen del blev 2016 ett innehållsrikt år på många sätt och vis. Som vanligt svämmar såväl tidningar som social medier över av sammanfattningar av året som gick och jag är alltså inget undantag. Om någon vill följa med på resan från januari till december så kommer mitt år här, annars är det helt ok att hoppa över, för egentligen så är det mest för min egen skull så jag ska kunna komma ihåg vad som hände under året som gick...

januari

2016 skålades in i Sälen och det nya året inleddes i skidbacken.


Det blev även en resa till Cannes, där vi insåg att den Franska rivieran är rätt trevlig i januari.


Jag hann med några underbara och riktigt kalla svenska vinterdagar...


...innan det var dags att återvända till Singapore och värmen.februari

Februari inleddes med en resa till Dubai för att hälsa på vänner och upptäcka det "konstgjorda landet i öknen". Att få upptäcka en plats tillsammans med några som bor i landet är fantastiskt kul, så det blev en härlig och intressant vecka med många upplevelser. Vi hann med ytterligare några av emiraten, med bland annat moské- och "guldhotellbesök" i Abu Dhabi och golf i Ras al Khaima.

När vi kom tillbaka till Singapore fick vi besök från Sverige. Och då har vi ju den där biten som är så arbetsam när det kommer besökare, då måste jag ju ut och resa igen ;) Den här gången blev det några jättehärliga dagar och läckra solnedgångar tillsammans med svenska kamrater på Seminyak på Bali.

mars

Mars blev månaden då det "inte blev som planerat". En olyckshändelse med min pappa gjorde att jag väldigt hastigt fick bryta upp från Singapore och resa till Sverige. Under den månaden blev sommarstugan, vid en helt isbelagd sjö, mitt andningshål där mycket tid tillbringades.
april

April var månaden då ena dottern och jag flög över alperna för att möta våren i Cannes.maj

Maj tillbringades i Sverige och våren var stundtals fantastisk med alla körsbärsblommor, murklor och annat "vårligt".
juni

I  juni tog ena dottern examen så vi var till Stockholm för att bevittna detta...


...innan det blev ytterligare en resa till Cannes och rivieran.


juli

I juli packades väskan igen och den här gången gick resan till Bulgarien och Balchik där dagarna till stor del tillbringades med sol, bad och en bra bok.augusti

Månaden som innehöll en av årets häftigaste upplevelser då det var bröllop och äldsta dottern gifte sig.


september

September innebar ytterligare en resa till Cannes där vi kramade ur det sista av sommaren med bad i ett varmt och skönt Medelhav.oktober

I oktober var det äntligen dags att återvända till Singapore, lagom till firandet av Deepavali med några extra lediga dagar. En långhelg som vi utnyttjade genom att göra en resa till Phuket och Karon Beach med några väldigt lugna och sköna dagar på stranden, samt ett besök hos "Big Buddah".

november

November tillbringades till största delen i Singapore med undantag för en helg med golf på Indonesiska ön Batam.december

I mitten av månaden lämnades Singapore för en lugn och skön jul med familjen i Sverige. 
Det nya året skålades in i Cannes där vi njöt av vackert väder, god mat och ett fantastiskt nyårsfyrverkeri. Nu ser vi fram mot vad som väntar under 2017 och hoppas att ni alla får ett bra nytt år!


20 kommentarer:

 1. Oj! Vilket år! Många resor och Cannes verkar ju ligga högt i topp där hos er.

  Och vilken blandning. Vackra bilder som alltid.

  SvaraRadera
 2. Ett fantastiskt år med många positiva och spännande upplevelser - bortsett från olyckshändelsen med din pappa. Hoppas 2017 kommer att vara lika innehållsrik för dig och inte minst för mig som åker snålskjuts på dig;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så tacksam för allt jag får uppleva, och om du vill vara med och uppleva det med mig så är det jättekul!

   Radera
 3. Här kan vi prata om händelserikt år. Ännu ett sånt år. Jag börjar känna mig som en globetrotter efter allt "resande" med dig. Inte bara berest blir jag utan även beläst vågar jag påstå. Jag fortsätter att haka på under 2017 för att se och lära mera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att du vill följa med ett år till och jag hoppas kunna leverera ytterligare något matnyttigt.

   Radera
 4. Vilket fint och omväxlande år med många fina resor och härliga upplevelser. Tpppenbilder där jag på några platser känne rigen mig.
  Perfekt med Singapore aom bas för därifrån är det ju ganska nära till de flesta grannländerna. vi passade under åren i Peking på att se mycket av ASien just p.g.a. de relativt korta resorne.
  Förstår det var tungt när dui far blev dålig och då vill man ju vara nära.
  Ler när jag ser era återkommande besök till Cannes. Så var dte för mig också en gång i världen. Canne och Antibes.
  Gläder mig att följa med dig under 2017.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att kunna ha Singapore som bas för resande är egentligen en ynnest som jag inte riktigt har förstått tror jag, men jag njuter så länge det varar. Fast när det tar slut är inte Europa något dumt mål att försöka utforska. Här finns mycket kvar som jag inte har sett. Nu blev det många resor till Frankrike i år, men det finns ju som sagt mycket annat att se...

   Radera
 5. Stora variationer och kontraster i miljö och natur! KI känns hemtamt. Jag har tagit tre examina där (kandidatexamen i arbetsterapi, masterexamen i folkhälsovetenskap och sedan doktorsexamen i folkhälsovetenskap) och så har jag jobbat där till och från de senaste tio åren. Även just nu, men snart är det slut, för den förste februari börjar jag på nytt jobb ;) Vad tog dottern för examen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är numer färdig fysioterapeut. Vad är det du ska arbeta med från februari?

   Radera
 6. Oj vilka kontraster i dina bilder! Allt från gnistrande vinter till stekhet sommar. Jag som tycker vi reser mycket men det är ju ingenting mot er :) Har ni lägenhet i Cannes eller gillar ni bara att återvända dit? Min mans kusin har hus i St Raphael så där har vi semestrat många gånger och då också besökt Nice, Cannes och Monaco förstås.
  Tack för kommentarer! Jag har inte varit så duktig på att gå in på era andras bloggar på sista tiden nu när det är jobbigt. Har inte prioriterat det helt enkelt. Men jag gillar verkligen bloggvärlden och ska försöka ta mig tid till det igen. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har vi det ju under några år haft fantastiska möjligheter med boendet i Singapore och möjligheten till kortresor till olika resmål i Asien och det är något jag verkligen njutit av i fulla drag, och fortsätter göra så länge möjligheten finns kvar.Anledningen till årets alla resor till Cannes är att vi skaffade lägenhet där i början av året och har sedan varit där och gjort den i ordning. (Tidigare hade jag aldrig varit i Cannes, men det är en plats jag tycker mer och mer om)

   Radera
 7. Tänk vad mycket du hunnit med på ett år.
  Så många fina bilder från olika platser i världen. Har du någon favoritplats?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, jag har så många favoritplatser så det är jättesvårt att rangordna. På något vis så blir stället man befinner sig på just då och där en favoritplats ;)

   Radera
 8. Så många resor ni gjort under 2016.
  Cannes har tydligen blivit ert andra hem. Har ni en bostad där nu?
  Ser fram emot att följa dig under 2017. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är så välkommen att följa med under nästa år och förhoppningsvis ska det kunna bli ytterligare något nytt resmål, man vet aldrig... Vi har en lägenhet i Cannes som vi har varit där och gjort iordning, därav årets alla resor just dit.

   Radera
 9. Oj vilket år alltså. Fantastiskt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns verkligen som ett fantastiskt år och jag är så tacksam över att kunna ha det så. Nu får vi se hur det blir året som kommer. Till att börja med ska jag väl ta mig till Singapore om drygt en vecka, sen återstår det att se vad som händer :)

   Radera
 10. Tack för denna fina krönika! Så kul att titta tillbaka.Det mesta kommer jag ihåg,men lite har jag också missat. Du rör verkligen på dej!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har blivit lite "flaxande hit och dit" under året som gått...

   Radera