tisdag 10 januari 2017

Arton grader minus

"Arton grader minus" är en kriminalroman i högt tempo som, trots att den är riktigt lång, aldrig blir tråkig. Författaren Stefan Ahnhem har i och med den här boken skrivit den tredje i serien om Fabian Risk, en kriminalpolis som håller till i Helsingborg.

Upprinnelsen är en bil som kör över kajkanten i Helsingborg efter en biljakt, där man upptäcker att föraren av bilen redan varit död och hållits nedfryst i två månader. Det visar sig att det inte är vare sig det första eller sista offret som får samma iskalla slut. Det blir en kamp mot tiden och mot en iskall och cynisk mördare som inte drar sig för något. Spåren är helt obefintliga och det verkar inte finnas något som helst motiv.

Parallellt med den svenska polisens jakt på frysmördaren pågår den danska polisen Dunja Hougaards jakt på förövarna av misshandelsfall med dödlig utgång i Helsingör.

Det här är en riktigt bra bok! En sådan när man som läsare blir så frustrerad eftersom man hela tiden vet mer än vad karaktärerna gör. Man vill berätta hur dumma de är och vad lite de förstår! Det är en ordentligt tjock bok, men kapitlen är korta och bladen bara väntar på att vändas. Med andra ord, en bok som det är svårt att lägga bort och som jag absolut kan rekommendera. Nu är det bara att hoppas att herr Ahnhem tänker skriva ytterligare en bok i samma serie, för slutet kräver det…

4 kommentarer:

 1. Stefan Ahnhem har klivit upp på min rankning av deckarförfattare. Han är väl i klass med Arne Dahl och Jo Nesbø. Hans böcker är såååååå himla bra! Har läst boken och kan bara instämma i din recension!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst den första och den andra i serien och det kanske är så att jag får läsa den andra i väntan på den fjärde...;)

   Radera
 2. Tack för bra boktips och fin recension. Jag har ännu inte läst boken men skall leta efter den.
  Var på bokklubb igår, där vi tipsar och lånar ut böcker till varandra och det öppnar mycket nytt på läsefronten.

  SvaraRadera