lördag 9 oktober 2010

Fish head curry

Jag brukar alltid säga att jag inte äter mat som tittar på mig. Nu har jag gjort ett undantag! Eftersom en av Singapores berömda maträtter heter "Fish head curry", så var jag ju faktiskt tvungen att göra ett litet avsteg från min princip och testa.

Precis som namnet säger, så handlar det om ett fiskhuvud i currysås. Visst låter det utsökt, eller?? Nej, det är väl inte det första vi tänker på att anrätta om någon skulle be oss att laga mat. Fisken som används till denna maträtt är "Red snapper", som faktiskt helt enkelt heter "röd snapper" på svenska, och som jag aldrig har hört talas om. Nu har jag i alla fall kollat upp denna firre, och den lever i Mexikanska golfen och vid den amerikanska ostkusten. Det är en slags aborrfisk som kan bli upp till en meter och väga 23 kilo. Med andra ord, en rätt stadig sak! Tänder har den också, dom syntes tydligt när maten låg där och blängde på oss i currysåsen!

Till denna lite speciella rätt blev vi rekommenderade att ta in vanligt ris och något bröd. Det visade sig vara ett bra val för man behövde definitivt något som neutraliserade styrkan i curryn. Den var jättestark - i alla fall i min värld...

Jag vet att även ögat på fisken anses vara en delikatess, men där gick gränsen! Jag försökte faktiskt, men något sa stopp...Nu tror jag inte att det är så mycket mat just där så det gick bra ändå. Det fanns gott om fiskkött att äta, så mätta blev vi och gott var det. Helt klart värt att testa! Kom nu ihåg att inte låta fler fiskhuvuden förpassas till soporna, dom går alldeles utmärkt att använda!

2 kommentarer:

  1. Jag åt fisken i Thailand, jättegott..jag har inga problem med att maten titta på mig bara den är död... Kram Inger

    SvaraRadera
  2. Wow.Jag är imponerad. Men nu undrar jag.....Hur gick dukningen? kram anette

    SvaraRadera