måndag 16 april 2012

Digitalkamera på gott och ont


Dilemmat med att fota med en digitalkamera är att det blir så oerhört många bilder!

Visst är det helt kanon att inte behöva tänka på att filmen tar slut efter 36 bilder, eller att det kommer att ta ytterligare en vecka efter att man lämnat in filmen, innan man får se bilderna. Men det betyder ju också att av de bilder man har tagit, är det så många som ska bort - och det är ett tidsödande arbete! Fast i och för sig, så är det ett roligt tidsödande arbete.

Detta roliga tidsödande arbete är i alla fall vad jag ska roa mig med idag - välja ut, spara och kasta bort bilder från helgens äventyr!

Något som jag har förmåga att ha ett antal bilder på, är skyltar av olika slag. Jag tycker det är jättekul att hitta mer eller mindre mystiska och konstiga eller roliga skyltar - det finns säkert någon slags diagnosbenämning på denna egenhet...

I alla fall, eftersom jag ska sortera mina bilder och fila på en liten reseskildring av mina upplevelser och intryck av Hong Kong, så kan jag bjuda på några "HongKongianska" skyltar så länge. Vad de första två betyder är det inte speciellt stor tvekan om, men om någon skulle kunna lista ut vad skylt nummer tre betyder, får ni väldigt gärna berätta detta!15 kommentarer:

 1. Det var en märklig skylt och det står helt still för mig. Om jag kommer på någon mer eller mindre begåvad gissning under dagen så återkommer jag!
  Jag hoppas att du har möjlighet att ta reda på vad skylten betyder - det hade varit intressant att veta.

  Ha en rolig dag med dina foton!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antar att det inte dök upp någon begåvad gissning...

   Radera
  2. Nu har jag visat skylten för sambon som har stenkoll på svenska vägskyltar. Denna gick han dock bet på.
   Jag ska visa för barnen oxå - de brukar ha bra fantasi!

   Radera
 2. Dagens I-landproblem :) haha...men det är lite tidskrävande att ha så många bilder att gå igenom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I-landsproblem kan vara nog så jobbiga!

   Radera
 3. Ha, ha,, Jag skrev just till Desiree på Sweet Home Sweden´s blogg, att jag orkar inte göra fotoböcker eftersom jag har för många bilder att gå igenom. ! Mitt i prick, det blir lätt för många biler!

  Roliga skyltar du fotat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det, fast jag saknar faktiskt mina gamla hederliga fotoalbum. Jag satte alltid in foton och skrev text till. jag har inte en susningom hur många det är, fast det tog slut när digitalkameran kom in i mitt liv. Jag vet att man kan göra det av digitalfoton också, men det har liksom inte blivit av...

   Radera
 4. Varning för sovande lastbilschaufförer???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det naturligtvis vara - tänkte inte på det!

   Radera
 5. Det finns ju ingen möjlighet alls att lista ut vad den tredje skylten betyder. Märklig bild. Jag sparar alla mina bilder i både datorn och på dvd. Så tar jag ut de bästa bilderna på pappersbilder och sätter in de i album.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag har insett att jag saknar det där med att bläddra i album, så får jag nog återuppta den sysslan med att sätta in bilder.

   Radera
 6. Undrar om det kan ha någonting med parkering att göra?

  SvaraRadera
 7. Oj hjälp, undrar vad det är man inte får göra på den nedersta bilden...???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag känner mig riktigt sysslolös någon dag, kanske jag ska försöka ta reda på det.

   Radera