tisdag 19 januari 2016

Fler poäng eller inte...

Det är frågan, kommer det att bli fler poäng att lägga till samlingen eller inte. Jag har ju kommit på den ypperliga idén att försöka studera på distans kommande termin. Idén i sig är det väl kanske inget fel på, det är ju bara det att det hela inkluderar en dator som måste fungera och som jag måste förstå! Tanken är att jag ska läsa till mig några poäng i ämnet "Svenska som andraspråk" och förhoppningsvis kan det bli många intressanta frågeställningar och intressant litteratur.

Problemet är dock att det inte är sådär himla enkelt att förstå var man ska hitta alla "rum" där saker och ting ska ske. Inte nog med att jag har svårt att hitta i en vanlig korridor, inte sjutton blev det enklare på datorn. Jag lovar att man kan gå vilse där också! Den stora skillnaden är att när jag äntligen hittat rätt plats i en riktig korridor så är jag i alla fall framme och stannar där. När det gäller datorn så kan jag ju råka trycka på fel knapp någonstans och vips så är jag utslängd ur det nämnda rummet och måste börja leta igen! Och just det här tar aningens mycket tid och energi...

Ja, ja, det är helt självvalt och jag lovar att jag ska försöka! Den här veckan har jag börjat med att lyssna på olika föreläsningar, och det är ju rätt bekvämt att välja själv när man vill lyssna. Och om något händer kan man ju alltid trycka på paus och fortsätta när det passar. Lite värre blir det väl kanske då det är dags för det där som kallas seminarium. Då jag ska lyckas koppla upp mig en bestämd tid i ett bestämt "rum" tillsammans med alla andra. Det ska bli mycket intressant att se om det lyckas.Som sagt, det är ingen annan som har bestämt åt mig, så det är helt frivilligt och visst ska det bli intressant bara allt fungerar. Och visst är det fascinerande med en teknik som gör att man kan läsa samma kurs oavsett var i världen man befinner sig.

6 kommentarer:

 1. Svenska som andraspråk. Ett väldigt passande ämne just nu med tanke på alla "nya" svenskar som kommer hit.

  Men borde du inte ha gått en kurs i orientering först för att träna upp lokalsinnet, men sådana kurser finns kanske inte på Högskolan Dalarna;-)

  Önskar dig iaf lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med att klara godkänt på en orienteringskurs skulle ta alldeles för lång tid, så jag skippar det ;)

   Radera
 2. Studera är väl synonymt med att utforska vilket är just vad du gör, rum efter rum efter rum. Det är klart att du fixar det här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi får väl hoppas...fast å andra sidan så skulle det inte innebära någon större katastrof om det inte skulle gå.

   Radera
 3. Många verkar studera på distans nuförtiden.
  Antar att du kanske har litet planer med tanke på det ämne du valt. :)
  Hoppas att alla rum och korridorer fungerar som de skall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, planer kan det ju alltid finnas...

   Radera