tisdag 12 januari 2016

Fransk avspark på nya året

Det blev ett snabbt omsadlande på packningsfronten efter att nyåret firades in med skidkläder. Vi gjorde nämligen bara en snabbvisit i hemmet för att byta innehållet i väskorna och styra kosan till Frankrike och Cannes! En flygresa som inkluderar häftiga vyer över alperna innan planet når sitt mål.Där var det betydligt varmare vill jag lova. Till och med så varmt att lunchen kunde intas utomhus. Visserligen i ytterkläder, men ändå...


Cannes är en av flera orter utmed Franska Rivieran. Här bor cirka 70 000 invånare och det antalet ökar betydligt under turistsäsongen. Inte minst de veckor då någon av stadens festivaler går av stapeln av vilka förmodligen den stora filmfestivalen är mest känd. Den har funnits sedan 1946 och infaller numer i maj varje år. Troligen innebär det betydligt mer flärd och glam än vad man kunde uppleva i den forna fiskeby som det en gång var.


Faktum är att det var inte speciellt dött ens i januari. Det mesta verkade vara öppet och det var folk i farten. Visserligen ingen badare, men det satt människor lite här och där på den långa stranden och solade sig litegrann de stunder den där runda gula visade sig. Och det är absolut något visst med stränder då det inte är högsäsong.


Sedan var det även lite mysigt att flanera på bryggorna och titta på båtarna modell större som låg och guppade i vattnet. Lite(!) annorlunda jämfört med småbåtshamnen på hemmaplan...


En annorlunda och mycket trevlig start på det nya året och mycket god mat på flera av de mysiga restauranger som ligger utmed "flaneringsgatan" La Croisette blev det...


20 kommentarer:

 1. Yummie, yummie för musslorna. Smart av er att bara byta kläder och göra en snabbvisit i Cannes. Har faktiskt aldrig varit där, bara i St. Tropez, Antibes och Nice, där också båtarna är aningen större om man säger så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. St Tropez har jag varit en sväng tidigare också och det var där jag åt den dyraste varma smörgås jag någonsin intagit!

   Radera
 2. Tack för Cannes! Dit har jag aldrig varit.
  God fortsättning på det nya året Marina!

  SvaraRadera
 3. Kul att se bilder från Cannes! Vi var där under vår Europa runt-resa och lyckades lustigt nog pricka in filmfestivalen ;) Musslor åt vi också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag antar att det är en upplevelse att befinna sig där under filmfestivalen, och lite trångt kanske...?

   Radera
 4. Ni är verkligen ute på resande fot. :)
  Har varit på besök till Cannes en gång under en språkresa som var förlagd till den delen av Frankrike.
  Ser trevligt ut även under vintertid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag däremot har aldrig varit i Cannes sommartid så det får väl bli nästa gång ;)

   Radera
 5. Ni måste vara en dröm för resväsketillverkare. Alltid på väg , men så får ni oxå uppleva mycket. Härligt!
  Jag "gjorde" franska rivieran på 70-talet och minns Cannes, men inte något i detalj. Det var i a f en upplevelserik kuststräcka att besöka som ung.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu tror jag inte vi är en sådär väldans stor dröm för de där som gör väskor, det handlar mycket om ryggsäcksresande och slitande på gamla resväskor...;)

   Radera
 6. Oj så härligt!
  Du som läser mycket, har du läst Gargoylen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det har jag inte och jag hade inte heller hört talas om den. Nu har jag googlat på titeln och läst lite om den, och tja, varför inte, den kan nog läggas till den där listan av böcker som kan läsas.

   Radera
 7. Från Singapore till svenska fjällen och sen franska rivieran, du rör på dig.
  Både fransmän och italienare är så glada för solen och havet. De tillbringar gärna tid på stranden även om det inte är badväder. Härligt!

  SvaraRadera
 8. Just nu känns det inte som om det skulle vara någon större risk att växa fast på en plats...;)

  SvaraRadera
 9. Cannes är trevligt. Har varit där lite då och då när jag hälsar på en väninna i Juan-les-Pins.
  De där moules ser såååå gott ut!!! Älskar moules!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För egen del var det första besöket och det kan säkert komma att bli fler! Och visst är de goda de där musslorna.

   Radera
 10. ah Cannes! Jag akte dit en del nar jag bodde i Nice. Under filmfestivalen visades alla mojliga filmer pa alla olika platser i stan..skolor, biosalonger, teatrar, stranden. Vi var pa nagra filmer (detta var under tiden jag talade flytande franska..sa det gick bra) och det var alltid lika spannande och intressant att se korta, lagbudget filmer. Dessutom atmosfaren under filmfestivalen ar , som du sager, helt annorlunda mot resten av aret. Galet mycket glamour!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon gång kanske det kan bli en filmfestivalsupplevelse, vem vet...

   Radera
 11. Södra Frankrike i januari, nytänkande! Och musslorna är väl lika goda då som på sommaren, antar jag. Jag fullkomligt ÄLSKAR moules.

  SvaraRadera