torsdag 14 januari 2016

Små svarta lögner

Årets första utlästa bok blev en deckare/thriller av, en för mig okänd författarinna, Sharon Bolton. Baksidetexten lovar spänning: "Vad är det värsta din bästa vän skulle kunna göra mot dig? Det var visserligen inte mord. Ett ögonblicks ouppmärksamhet, en tragisk olycka och två barn är döda. Dina barn. ---- Vad är det värsta du skulle kunna göra mot din bästa vän?"

Handlingen utspelar sig på ett kargt Falklandsöarna. En liten plats där alla känner alla och kan varandras historia. Handlingen berättas i tur och ordning av de tre huvudpersonerna, Catrin, Rachael och Callum. Catrin, som drivs att ett oerhört stort hämndbehov mot sin före detta vän Rachael som genom obetänksamhet orsakade Catrins söners död. Rachael som dras med fruktansvärda skuldkänslor på grund av det som en gång skedde, samt Callum, en man som lider av sviter efter Falklandskriget.

Samtidigt som Rachael planerar sin fruktansvärda hämnd så försvinner barn på ön. Frågan är vem som för bort dem och varför.

Jag var inte stormförtjust över boken. På något vis lyckades den aldrig ta tag i mig sådär som man önskar att böcker ska göra. Det blev kanske lite väl mycket upprepningar, även om det kan vara spännande att uppleva samma händelser ur olika personers synvinklar.

Det var dock intressant att få lite Falklandshistoria, eftersom jag inte visste något innan och till bokens fördel måste sägas att det är en bok där det är väldigt svårt att förutse slutet.

2 kommentarer:

  1. Har aldrig hört talas om författaren heller. Däremot är Falklandsöarna ett intressant ämne.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Uppenbarligen har hon skrivit en hel del tidigare också.

      Radera