onsdag 20 januari 2016

Vinter på riktigt!

Ja, jag vet att alla sociala medier svämmar över av vackra vinterbilder, men jag kan bara inte låta bli..


Det är minsann ingen överdrift att påstå att vintern anföll oss på bred front. Visst är det onödigt kallt för när utomhustemperaturen sammanfaller med den som är i frysen, då känns det lite väl kallt om nosen. Visst tillhör jag de där som glatt har uttalat orden "det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder", men vissa delar av kroppen är det svårt att skydda mot kyla, typ nästippen.


Om man nu vågar sig ut så är det ju bara så vackert! Jag blir alldeles lyrisk av att se snön glittra i solskenet. Dessutom har det plogats upp vägar på isarna i stan (det finns ju en del vatten i Karlstad) där man kan åka skidor, skridskor eller bara promenera. Det är ju lite häftigt att ha såväl skidspår som naturis för skridskoåkning mitt i stan.


Här och där finns också fastfrusna saker som väntar på våren. Nu är det säkert många fler som väntar på våren, men den kommer, det gör den alltid även om den kan kännas långt bort ibland.


Även bostäder står och väntar på våren och nya hyresgäster. Det är ju lite småkyligt i vissa hus under vintermånaderna...


Vi är säkert många som tycker att det är onödigt kallt, även om jag vet att de som bor i norra Sverige har det betydligt kallare än vad vi har, men bara för att ni ska få tycka det är riktigt varmt så kan jag upplysa om att den andra februari 1966 visade termometern -52,6 grader i Vuoggatjålme. (Plötsligt känns de där ynka sjutton minusgraderna som rena värmeböljan) Om någon mot förmodan inte skulle veta var den här platsen ligger (det kan ju finnas någon!) så är det några stugor som ligger på Polcikeln.


Nåja, den här vintern kan nog ta slut fortare än vi anar, den brukar ju inte stanna så länge, tids nog blir det säkert "vanligt vinterslask" igen. Men visst är det härligt att alla pulkor, bobar, skidor och skridskor har fått plockats fram, åtminstone ett tag den här vintern.


13 kommentarer:

 1. Har samma inställning som du vad gäller vinter och kyla. Men kan heller inte låta bli att tycka att det är otroligt vackert att titta på - helst inifrån dock. Suveräna bilder förresten, där den sista är min favo. Riktigt vackert!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara det blir i alla fall fem grader varmare tittar jag gärna utifrån också!

   Radera
 2. - 52,6, då är gränsen sedan länge passerad. -43 är det "svettigaste"jag varit med om.
  Bra med upplogade isbanor som då oxå får betecknas som säkra. Det är alltför många skridskoolyckor varje vinter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det alldeles för många som ger sig ut på osäkra isar. Dock lär det inte vara någon större fara just nu så länge det inte handlar om strömt vatten.

   Radera
 3. Nu tycker ju jag att vintern gör sig bäst på foton, för jädrans så vackra de blir bilderna på en vinter. Motljus och solljus. Vackert vackert.
  Vackra bilder du visar.

  Nu får du Ha en fin dag.
  Hejsvejs

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vintern kan vara riktigt vacker, och det är bara att njuta så länge det varar!

   Radera
 4. Vackra vinterbilder - som jag gärna tittar på och är glad att jag inte behöver uppleva. :)
  Mina luftrör klarar inte av så kalla temperaturer särskilt bra.
  Men jag förstår att många är glada att kunna åka skidor, pulka, spark, skridskor osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, just nu är det många som njuter i fulla drag av att ha en "riktig vinter" och slippa slask och gråväder.

   Radera
 5. Vintern är vacker! Idag har vi haft minus 25 i Esbo utanför Helsingfors

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkert jättevackert, men alldeles för kallt!!

   Radera
 6. Ja visst är det vackert...............på bild. Ibland saknar jag vinter och snö, fast den längtan går över när man hör alla dessa minusgrader och folk berättar hur de skrapar snö från bilarna på morgonen.
  Härifrån ser jag snö uppe på toppen av franska berget Canigou, alldeles perfekt att ha det på avstånd. Vackert utan att det är kallt:) Ha en fin söndag! Kram/Annelie

  SvaraRadera
 7. Som det ser ut här hemma idag så är inte vintern sådär jättefin längre, nu är det mer sådan där "vanlig svensk vinter" som inte gör sig på bild, grått och disigt...

  SvaraRadera
 8. Vackra vinterfoton :) även om jag just nu bara vill ha VÅÅÅRRR

  Idag bjuder jag på mitt nya favo recept på bloggen :)

  Ha en fin ny vecka!

  LOVE Maria Inredning - it's Swedish for decor

  SvaraRadera