lördag 17 december 2011
Svampsoppa på julbordet?
När jag lämnade Sverige i augusti, så var jag lite ledsen över att missa så stor del av den stundande fantastiska svampsäsong, som bara hunnit börja innan jag åkte. Vem hade kunnat ana då, att den inte alls var slut, och att jag faktiskt skulle få med ytterligare lite av den!?
Igår blev det en liten "julepromenad" i skogen och till skogen kan man inte gå naken - det vill säga, inte utan svamppåse! och se, vad fanns det där om inte trattkantareller!? Jojomän, så det blev några stycken med hem i en liten påse. Med fjolårets sverigevistelse, med minus tjugo grader och mängder med snö, i färskt minne hade jag väl kanske inte direkt planerat in svampplockning, men varför inte?
Så nu funderar jag på om det kan vara läge att införa färsk trattkantarellsoppa på julbordet...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vädret är ju minst sagt konstigt i år... När man äter julbord på restaurang tycker jag att det är hyfsat vanligt att det finns svampomelett!
SvaraRaderafärsk trattkantarellsoppa på julbordet är en kul och god tradition, som du kan få jobba lite för vissa vintrar...
SvaraRaderakram
Kul, du är i Sverige nu och får njuta av svamparna! Härligt!
SvaraRaderaKram Kim
Att plocka svamp dagarna före jul, måste ju kännas lite speciellt. Häftigt.
SvaraRaderakram
Freedomtravel: Stämmer - frågan är hur färsk svampen är!?
SvaraRaderaSarah: Jodå, men vad gör man inte för den goda sakens skull ;)
Kim: Förhoppningsvis kan jag inte plocka svamp så länge till - det får gärna komma lite vitt över dom snart.
DOB: Det gjorde det, fast det var lite fel ljus i skogen för att upptäcka dom. Det kan ju vara så att tidpunkten var lite fel...
Varför inte. Jag kan skicka några påskliljor som pryder ditt julbord. Senast jag tittade så var det grönt nästan 15 cm på påskliljorna, men inga blomsterknoppar fanns. (Fast just nu snöar det här så de hinner nog inte blomma innan vintern kommer. Och då blommar de väl inte i vår heller)
SvaraRaderaGunilla: Ur led är tiden...
SvaraRadera