söndag 16 juni 2013

Det var då...

Efter en lördag spenderad utomhus med massor av frisk luft som resultat, var det rätt skönt att bara sjunka ned i soffan under kvällen. Av gammal vana så tryckte jag på on-knappen på tv:n, och där kastades jag rakt in i rena nostalginojan. Där var han ju, en av "de där" vars musik jag levde med då det begav sig. De var fler som försåg mig med musik på den tiden, men just låtar som "Knivhuggarrock" och "I natt är jag din" gjorde att Tomas Ledin var en av dem.

Det är alltid lika kul att sitta och bli tillbakaskickad för en stund och få minnas. Fast ibland kan man fundera på hur man tänkte. Just den funderingen kom när Ledins duett med Agneta Fältskog från början av 80-talet visades. Kommer ni ihåg den? "Never Again", en fantastiskt smörig sång, som inte på något vis blir mindre smörig när man ser videon! Jag tyckte, och tycker fortfarande, att det är en fin låt framförd av två mycket musikaliska personer - men videon!?

Jodå, där är de med sina trånande blickar, helt klädda i vitt, för det var ju så himla snyggt! Inte nog med det, jag kan inte låta bli att småle när jag ser Agneta Fältkogs läppar - jamen hur mycket läppglans finns det där? undrar om det är sådan med jordgubbssmak!

Jag vet inte hur många av er som kommer ihåg dom, de där runda glasflaskorna med en liten kula under locket, innehållande läppglans som fanns i alla möjliga smaker. Med tanke på den frenesi som det smetades på läpparna, måste det ha legat en konstant doft av jordgubb över alla tillställningar på den tiden...

Ja, ja, visst är det härligt med nostalgi, men ibland är jag inte säker på att det var bättre förr...  Titta och döm själva

(Jag lyckades inte få en sådär fin videoruta som alla andra fixar till sådär snitsigt, utan här blev det bara en enda jättelång harang med bokstäver och siffror, så nu blev det helt enkelt bara en inkopierad länk till youtubesidan)

16 kommentarer:

 1. *skrattar*
  Agnetas glansiga läppar reagerar jag inte så mycket på som Tomas sminkning. Vad har dom lagt på hans läppar...?? Men låten älskar jag!

  Och jag minns jordgubbsdoften ;o)

  Hade samma problem när jag skulle lägga upp musik från YouTube, fick inte upp rutan. Bara ibland...
  Och nu tror jag att det kan bero på om jag är inloggad där eller inte. Vet inte säkert om det är så men tanken slog mej när jag återigen en dag lyckades få "upp rutan".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det där med det tekniska är inte alltid så lätt!!

   Radera
 2. Där bjöd du mig på en nostalgikick Marina. Visst håller den duetten fortfarande. Ofattbart att det gått 31 år. Jag var lite kär i Agneta i en viss yngre ålder. Det är klart att det doftade jordgubb lång väg. Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nostalgikickar kan vara himla kul lite då och då!

   Radera
 3. Oj, vilken nostalgitripp! :-)
  sv:
  Det var det, kan jag lova! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En av det mer rejäla slaget ;)

   Radera
 4. Ojoj, tiderna förändras verkligen! Men kul är det minsann...!
  Man kan säkert göra på lite olika sätt med youtube-videorna, men jag brukar kopiera länken man får under videon när man klickat på "Embed" - där man även kan välja storlek. När man sedan ska klistra in koden i inlägget måste man ha bytt till "Html" från "Skriv".
  Ha en fin vecka!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Det ska jag testa!

   Radera
 5. Hihihi...vad ung dom var. Fast...det var kanske vi också, på den tiden ;)
  Tomas Ledin är ju sååå bra. Han är sommaren själv...
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, han har ju liksom blivit det...

   Radera
 6. Joooooo visst minns jag den där läppglansen! Men jag hade minsann körsbärssmak! (Enbart pga att jordgubbsvarianten var slut...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huvudsaken var väl att det doftade och var alldeles blankt ;)

   Radera
 7. Neeever heard, neeeever egeeeen.....nostalgi i kubik ändå!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur har du kunnat missa den ;)

   Radera
 8. Ja, säg det men nu är jag upplyst, skönt. Glad Midsommarkram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du känner dig upplyst sådär lagom till midsommar ;)

   Radera