söndag 13 april 2014

Den sista akten

Ibland är det svårt att hålla isär alla våra svenska deckarförfattarinnors alster. Vem som agerar var och vems poliser som heter vad, men det är i alla fall rätt trevlig underhållning i de flesta fall.

Mari Jungstedts kommisarie Knutas håller till i Visby på Gotland och i den här boken får han i uppdrag att reda ut mordet på en känd journalist. Jakten på mördaren, som naturligtvis hinner ta livet av fler innan upplösningen, leder såväl mot gotländska högerextremister som till skådespelare i den aktuella uppsättningen av Shakespeare som spelas på Romateatern under sommarmånaderna.

Det är den tionde boken om polisen Knutas och journalisten Johan Berg och parallellt med utredningsarbetet får vi även följa spirande kärlek på jobbet och försök att klara av det privata familjelivet.

Det är inte en av de bättre böckerna om Knutas och hans anhang. Det känns nästan som en slags avslutning, och det kanske är dags när det handlar om bok nummer tio i samma serie. Den blir aldrig riktigt spännande, och den känns onödigt förutsägbar Men det är en helt ok bok att läsa som underhållning. Jag tycker om att läsa deckare och Jungsteds böcker är inget undantag, men som sagt, det kanske är dags att blåsa liv i lite nya karaktärer...


4 kommentarer:

 1. Håller helt med dig! Ärligt talat är jag så innerligt trött på deckare som till 70 tråkiga procent består av huvudoersonernas privatliv. Det är tyvärr fler kvinnliga deckarförfattare som kör med det. Inte ett dugg spännade tycker jag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst kunde det vara kul med en huvudperson som är lycklig och mår jättebra?!

   Radera
 2. Du är sa duktig som tar dig tid och läser sa mycket!
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bäst att passa på när tiden finns!

   Radera