onsdag 9 april 2014

Siren nummer 100 på plats i Singapore

Det här är inget sponsrat inlägg och det kommer att förbli helt länkbefriat, men det kommer ändå att handla om en världsomspännande kaffeföreteelse, nämligen Starbucks. Säga vad man vill om detta företag, men stort är det och alla vet vad det är och det finns fler än 20 000 stycken fördelade på ca 65 länder, så någonstans är det någon som definitivt har lyckats med ett koncept.

Det startades 1971 i USA och har sedan spridits över hela världen. För 17 år sedan öppnades det första i Singapore och i februari slogs portarna upp för nummer 100(!), så här måste de absolut ha en stor skara som uppskattar deras koncept! I Sverige verkar det ju gå lite trögre eftersom det första inte öppnades förrän 2010, men nu ser det ju ut som om de håller på att sprida ut sig även där.

Det är inget av mina favvoställen, men visst händer det att jag hamnar där. Det är ju ändå så, att hittar man inget annat, så är ju deras skylt alltid ett igenkänningsmärke. Skylten ja, jag måste säga att jag har nog aldrig egentligen tänkt på vad det är på bilden. Men det är en siren, eller en tvestjärtad sjöjungfru. Ni vet en sådan som lockade ned sjömännen i havet, och frågan är hur någon tänkte när man kom på den symbolen...

"Nu har jag fått en kanonidé - vi gör en bild på något som lockar människor i fördärvet, då får vi säkert jättemånga besökare"... Men det fungerade uppenbarligen rätt bra...


16 kommentarer:

 1. En Starbucks har jag aldrig besökt trots den välkomnande/omfamnande skylten som jag inte ens kan minnas att jag någonsin sett tidigare. Men, så har jag heller aldrig varit nån inbiten kaffedrickare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen har du inte missat så mycket, det finns betydligt mysigare ställen att fika på.

   Radera
 2. Det där med loggon visste jag inte! Vilken informationsbank bloggar är:-)
  Den första här öppnade ju på Arlanda, å jag måste säga att stället är totalt överreklamerat. Om jag vill ha vatten så beställer jag det, om jag vill ha en stark cappuccino, så vill jag ha just det.
  Men med tanke på att allt vad kaffe heter i USA är svagt, så är ju Starbucks ett fall framåt - ungefär som Bud...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om inte annat, så är det alltid ett säkert kort om man inte hittar något annat!

   Radera
 3. Jag är inte så förtjust i kaffe.
  Och Starbucks...har aldrig hört talas om det. Har dom vanilj Latte? För det älskar jag ;)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket möjligt att det går att få tag i där, vet inte faktiskt, men om de slår även i sverige kommer du säkert att kunna ta reda på det ;)

   Radera
 4. Starbucks är ju ett säkert kort, om det inte finns annat. Kaffet är bra men attan! vad dyrt. Vet många som köper en kaffe - de har ju en massa olika fancy namn - där varje dag och det blir ju en del pengar på ett år...

  Hälsningar från Connecticut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med - de är vansinningt dyra! Någon gång emellanåt kan det ju vara ok, men varje dag...

   Radera
 5. Ja, det var ju konstigt med symbolen! Här finns det Starbucks överallt. Jag har varit ett par gånger. Inget speciellt, men det duger.
  Kram, kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite underligt är det, att Sverige verkar vara ett av få länder där kedjan ännu inte fått ordentligt fotfäste.

   Radera
 6. Wow, sa manga bara i Singapore!! Nej, i Sverige gar det konstigt nog mycket langsammare. Annars brukar ju inte Sverige vara sena med att anamma amerikanska märken, kedjor etc.
  Jag gillar mest muggarna pa Sbucks. Har alldeles för manga....
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det återstår väl att se om de lyckas få ordentligt fotfäste i Sverige eller ej...

   Radera
 7. Varje gång jag ser, eller hör Starbucks, så minns jag alltid ett YV-spel där de hade ett kafé som skulle likna Starbucks och som i spelet hette Tarbrush…. ;-)
  sv:
  Tackar! Ja, det var lite lustigt att jag själv missade jubileet. Kan ju vara ett tecken på att jag har för mycket att göra.
  Jodå, jag mår mycket bättre idag! Tack! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite kul med alla de där namnen som inte är "rätt men ändå låter rätt", typ just "Tarbrush". Det finns ju ett antal sådana exempel.

   Radera
 8. Ja uppenbarligen har de lyckat med något. Det är inget favoritställe för oss heller men nog händer det att vi hamnar där. I Sri Lanka lyckades vi även hamnade på vad vi trodde var Starbucks...
  http://www.29grader.se/2013/03/starbucks-starbeans.html

  SvaraRadera
 9. Ja, ibland är det lätt hänt. Här finns en restaurangkedja som heter "Indo Chin" och i närheten av oss ligger en restaurang som jag länge trodde var samma kedja, tills jag en dag upptäckte att skylten skiljer sig lite grann och att det faktiskt står "Indo Chili"... (ska gå in till dig och läsa inlägget, det går inte att trycka på länken så jag får göra det "manuellt" ;)

  SvaraRadera