torsdag 20 november 2014

I´m back!

Sådärja, så var jag tillbaka och allt är som vanligt igen! Eller ja, sådär vanligt som det är när jag befinner mig i den här tidzonen, i det här hemmet, här på andra sidan, eller åtminstone väldigt långt åt sydost.


Jag måste ju tillstå att oavsett hur trött man kan bli på den här fuktiga luften, så var det underart när den där 30-gradiga fuktridån slog emot mig när jag klev ut från terminalbyggnaden. För att inte prata på den härliga känslan att få komma hem och slita av sig strumpor, tröja och långbyxor för att hoppa i kortbyxor och linne innan det blev lite kall "välkommen-hem-dryck" på balkongen.


Jag är fullt medveten om att jag längtade till den klara svenska höstluften, men jag kommer också ihåg att jag bad någon påminna mig om att jag gjorde det när det väl blev november och mörkret sänkte sig över Sverige... I år sänkte sig verkligen mörkret över Sverige och jag blev verkligen varse hur hösten inte är sådär mysig hela tiden. Det känns som om jag fick en lagom del av mysigheten, och det känns rätt bra att vara tillbaka till värmen och fukten. Jag tror jag ska kunna stå ut med den i en månad!


Nu ska jag väl erkänna att man har en tendens att glömma det som inte är så bra när man är borta, oavsett vilket håll det handlar om. Till exempel må jag väl erkänna att jag kanske hade glömt litegrann det här med att Singapore är en enda stor byggarbetsplats. Nu har den krupit väldigt nära måste jag säga, rent utav onödigt nära, vilket innebär att det byggs på granntomten. Och när det byggs här byggs det högljutt och länge! Inga 7-16 tider här inte... Nej, det blir liksom aldrig tyst... Om man dessutom har en tvättstuga som är öppen så kan jag berätta att det blir en hel del, eller närmare bestämt väldigt mycket, smuts av ett dylikt bygge!
Jag antar att ni förstår att jag är tvungen att ta det lite negativa först så att ni inte ska tro att jag bara njuter utan även lider lite. Sedan kan jag naturligtvis inte undvika att nämna att det var väldigt mysigt att ta en igenkännande härlig promenad utmed floden och att avsluta den med ett glas uppfriskande iste på nåt fik efter vägen.


Och ja, det är härligt med värme i november och nej, jag lider inte så mycket utan jag tror att jag ska klara den här månaden rätt bra...


16 kommentarer:

 1. Kul med en glimt av Singapore igen. Jag tror att du klarar av den här vistelsen också. Tänk bara på att antalet soltimmar i november här hemma ligger skrämmande nära 0-strcket.

  SvaraRadera
 2. Är liiiite avis = mycket avis!
  Att du inte stannar kvar förstår jag inte. Å mot oväsendet kan man ju alltid ta ögonproppar! Dammet kan man blunda för!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, med "ögonproppar" är det ju lätt att blunda för dammet ;) Det har varit helt perfekt att "ha det bästa av två världar" i så många år som vi har haft, men måste jag välja så är det, hur underligt det än låter, Sverige som segrar. (fast jag kan ju njuta mina två världar ett tag till i alla fall...)

   Radera
 3. Roligt att få en titt på Singapore igen! Vädret verkar vara mer som där jag befinner mej i södra Spanien än som det verkar var i Sverige. Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, just nu är det inte många likheter med det svenska vädret!

   Radera
 4. Kul att resa "hem" en månad. En nära vän till mig flyttar till Singapore om några månader. De ska dit och reka boende snart. Precis som ni är de empty-nesters.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas de kommer att trivas! Jag har tyckt det har varit helt fantastiskt att kunna upptäcka "Singapore med omnejd" och åren här har gett mig så mycket! Nu kan det ju vara så att vi har/ska flytta hem "om några månader" (vi vet ju liksom inte exakt) och kanske inte är kvar då de flyttar hit, men om det är så att de skulle vilja får de gärna höra av sig under sin "reka-boende-resa".
   (min mejl: marina_sandstromhedin@hotmail.com)

   Radera
 5. Ha det skönt i Singapore! Här hemma mörkt och dystert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag njuter av ljuset i alla fulla drag!

   Radera
 6. Vad härligt med lite sol o värme för omväxlings skull. Det är bara att njuta av det bästa från Singapore. Glöm inte kameran!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen risk - jag går aldrig ut naken ;)

   Radera
 7. Alla platser och för- och nackdelar.
  Ser inte helt fel ut med solstolen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just de här första dagarna efter ankomst är "solstolsställningen" extra skön.

   Radera
 8. Åh intressant att få rapporter från Singapore igen! :)

  SvaraRadera
 9. Åååh, jag skrev en kommentar som visst försvann! Längtar helt sjukt mycket efter Singan när jag ser dina fina bilder!
  Dricker du iste på kaféet som är under tak vid Singapore River, det som heter ngt med SQ11…? Isf längtar jag ännu mer! /Camilla

  SvaraRadera