lördag 22 november 2014

Juletider?

Jag är inte mentalt förberedd för julen än! Möjligen en liten kula här och där, eller lite ljus på sina ställen kan väl vara ok bara för att få en mjukstart på det hela, men inte då! Nu har jag landat i värmen, bland blommor och blader, kokospalmer och andra exotiska växter - och julen!!



Inte nog med att det är julgranar överallt det strömmar julmusik ur högtalarna i affärerna också men som sagt, jag är inte klar för julen än!!


Här är det ju mer eller mindre (mest mer!) hysteriskt det där med jul, och jag kommer säkert att berika er tillvaro med fler rena julinlägg med div julesaker och annat som har med denna högtid att göra. Men just det här inlägget är en liten mjukstart på det hela bara för att jag måste dela med mig lite av den julchock som infann sig efter min första "nu-är-jag-här-igen-promenad" då jag fick min beskärda del av julgranar blandat med palmer och andra gröna växter.



Nåja, min promenad innebar faktiskt lite annat också då jag drog mig undan från de värsta julstråken och begav mig mot gamla kända fotomotiv.



Och visst finns det gråskalor här också, skillnaden är väl att när ovädret väl brutit ut varar det inte så länge och sedan kommer solen och det är lika varmt igen...




11 kommentarer:

 1. Singapore, på hugget som vanligt. Jag väntar till nästa helg innan jag släpper fram julkänslorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle tro att det hinns med i år också...

   Radera
 2. "Firade" juldagen 1979 i Singapore. Maken och jag var på väg till
  Jakarta och hade en lay-over i Singapore. Tror inte sta´n var lika
  utsmyckad då, som den tycks vara nu. Folk överallt verkar ha
  julfeber, som börjar tidigare och tidigare varje år. Jag är totalt
  ut-julad när helgen kommer.

  Att få julstämning i tropikerna är svårt!

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle tro att det är mycket i Singapore som inte är sig likt sedan ni var här! Det har till och med hänt väldigt mycket bara på de fem åren vi varit här. Och jag håller med om att det är alldeles för mycket jul alldeles för länge så det blir nästan inte julmysigt alls när det väl är dags.

   Radera
 3. Alltså för att vara ärlig så föredrar jag dina ovädersbilder framför julbilderna. Nu tycker jag ju om dina bilder på skärmen, men jag är ingen julmänniska och inte pyntig heller. Så, japp, jag ser fram emot fler bilder från julen i Singapore, utsmyckningarna är ju betydligt vassare än här och annorlunda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir ju jättebra om du får pyntet på bild så slipper du ju pynta själv ;)

   Radera
 4. Eftermiddagsregnet på väg in ser jag. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jojomen, jag antar att du var med om ett antal sådana de dagar du spenderade här.

   Radera
  2. Jepp, lärde mig kvickt hur det fungerar i Singapore. Sitter på kontoret och plötsligt blir det väldigt mörkt, sedan kom regnet. Får se om jag kommer förbi och jobbar några dagar igen nästa år. Ska försöka uppleva mer då.

   Radera
 5. Tjusiga juldekorationer! Vi har verkligen inte tänkt på julen alls, eftersom vi ska ut och resa. Men så brukar det oftast vara för oss...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni kommer säkert att få tillräckligt av den varan dit ni kommer ändå :)

   Radera