tisdag 11 november 2014

Stockholm i novemberskepnad

En härlig Stockholmshelg är till ända. Jag har haft fantastiskt trevligt och har umgåtts med såväl vänner som familj. (Eftersom döttrarna finns i de där krokarna gäller det ju att passa på!)


På något vis känns det som om det är många platser som blomstrar upp riktigt på sommaren och mer eller mindre går i dvala under vinterhalvåret. Stockholm är troligen inget undantag från den regeln, även om det naturligtvis är skillnad en klar och kall januaridag när snön gnistrar sådär vit och fin, jämfört med en grå novemberdag då mörkret aldrig lämnar plats för ljuset över huvudtaget. På något vis så får man en känsla av att staden är övergiven, och att parkbänkarna står där och väntar på våren.
Nu kom jag till Stockholm i torsdags, och jag kan ju säga att det var en dag då inte staden visade sig från sin bästa sida minsann! Närmare bestämt har jag svårt att tro att det finns någon sämre sida än vad som var då. Det snöade/regnade och var mörkt och kallt. Den snö som föll under förmiddagen hade under eftermiddagen hunnit bli till stora slaskhögar eller färdigsmälta vattenpölar modell större. Eftersom jag min vana trogen hade satt skodon på mig som minst av allt passade för denna väderlek och efter några timmars promenerande var allt annat än torra så blev det i alla fall ett butiksbesök den här vistelsen!


Även om det inte regnade hela tiden så var det sådant där typiskt novemberväder hela helgen. Det blev aldrig riktigt ljust utan det hängde regn och dis i luften hela tiden och det var en sådan där fuktig kyla som kryper innanför skinnet.Men bortsett från detta, vilket faktiskt är sådant man får räkna med vid den här tiden i Sverige, så hade vi en kanonhelg! Vi har umgåtts, ätit och druckit gott, pratat och skrattat (med sju kvinnliga varelser innanför samma väggar i dagarna tre kan det bli en del sådant...) och sovit på madrasser a la "fotbollscupsmodell" och som sagt haft det mycket trevligt!


Jag har sagt det förut och jag säger det igen; kompisar ska man vara rädd om och vårda ömt för det är verkligen guld värt att ha riktiga vänner omkring sig. Och med så underbart sällskap kan även en grå novemberdag vara vacker.


20 kommentarer:

 1. Åh låter som en riktig kanonhelg !! :)

  SvaraRadera
 2. Stockholm är vackert även under hösten och vintern.
  Minns dock en november när det nästan bara var dis och dimma. Det var 3!!! soltimmar under hela månaden.
  Vänner skall man vårda. Härligt med människor man man kan vara sig själv med och ha roligt tillsammans med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med soltimmar och ljuset är nog viktigare än vad vi tror, och just november kan verkligen vara mörk.

   Radera
 3. Nu råkar jag ju bo här och kan väl säga att jag inte hade kunnat sammanfatta stockholmsvädret under dessa dagar på ett bättre sätt.
  Tur att du hade trevligt sällskap på Söder ser jag;-)
  Kan berätta att vädret hela den här veckan kommer att vara lika pissig som under ditt besök. Hoppas solen skiner på dig i Karlstad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej du, det har inte varit mycket av den varan här heller!

   Radera
 4. Jag var i Stockholm för nästan exakt två år sedan och sov då över i ett av husen på höger sida på bild 4. Där bor nämligen min kusin. Fast det var kallt och vintrigt njöt jag av att vara i Stockholm. Hoppas kunna komma tillbaka under sommaren nästa gång. Frågan är bara vilket år....
  Kram Elle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste tillstå att Stockholm är ett ställe som blir trevligare för varje gång jag är där. Fast en orsak till det kanske kan vara att jag inte går riktigt lika mycket vilse som tidigare...;)

   Radera
 5. Stockholm i mitt hjärta....
  Konstigt nog så börjar det bli ett tag sedan jag var där, trots kort avstånd, bara en tripp över havet. Mellanlandning har det varit men det är inte riktigt samma sak som att vara i en stad på "riktigt". Fina novemberbilder av huvudstadens inre

  SvaraRadera
  Svar
  1. I och med döttrarnas flytt till Stockholm med omnejd finns det ju en anledning för mig att ta mig dit.

   Radera
 6. Stockholm gör sig riktigt bra även i novemberskrud.
  Vad görs inte för att få en anledning att köpa ett par nya skor.
  Det verkar i vart fall ha varit en lyckad "fotbollscup".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag måste erkänna att det var ingen direkt "skön anledning" till skolköket, det var lite väl kallt och blött - men det fungerade ju!

   Radera
 7. Jag tror vi hade mindre än en soltimme i Stockholm förra veckan! Inte mycket. Men jag kan tycka om det milda gråa, bara inte snön kommer är jag lycklig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan däremot tycka det är skönt när snön kommer och lyser upp tillvaron lite!

   Radera
 8. Skojigt att se sin hemstad genom en turists ögon. Du skulle varit här idag istället; soligt och vindstilla och helt underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk om den där solen kunde hitta hit en stund också, nu känns det som om detvar längesedan vI såg den...

   Radera
 9. Härliga bilder! Du får mej att längta så efter min son där! Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lätt att längta efter de där ungarna som flyttar iväg :)

   Radera
 10. Jag tycker om att läsa om er vänskap. Måtte den få fortsätta i många år till. Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är något vi är väldigt glada och tacksamma över att få ha, och vi har planer på att låta den vara i många många år till!

   Radera