måndag 24 november 2014

Wishing Spheres Projekt

Det är inte bara julen som har börjat hörsammas här utan även det kommande nyåret gör sig påmint minsann. Och nu är det ju inte vilket nyår som helst som närmar sig, utan nästa år fyller Singapore 50 år! Jag skulle gissa att det kan komma att firas rätt rejält.


Inför detta magiska datum har det utplacerats ett antal "önske-stationer" bestående av ballonger som man kan skriva en hälsning på och önska något inför det kommande året.Ballongerna som är 25 000 till antalet kommer efterhand att placeras ut i vattnet vid Marina Bay och där ska de få vara kvar som en installation och bilda "a Bay of hope and light" tills de tas bort under de första två veckorna i januari.


Det som överraskade - och gladde - mig var att det faktiskt finns ett miljötänk kring det hela i form av att man ska ta reda på ballongerna efteråt och lämna dem till någon slags återvinning. För att vara i Singapore känns det verkligen som ett stort steg framåt, det är ju lite si och så med återvinningen här annars.


En av alla önskestationer finns i Marina Bay-området, utanför teatrarna på Esplanade och här kan man alltså hugga en penna och skriva sin hälsning bland alla andra.En önskestation kan man naturligtvis inte bara lämna sådär hur som helst, så det blev en liten hälsning från mig också.


Om jag önskade något? Klart jag gjorde, men det vet ni väl, att önskningar ska man ju aldrig berätta för någon...

12 kommentarer:

 1. Vilken rolig grej! Det gillar jag verkligen! Klart du inte avslöjar din önskan, då kommer den ju inte att uppfyllas;-)

  SvaraRadera
 2. Jul, nyår och 50 år. Då blir det inte tid för så mycket annat än firande de närmsta månaderna, men Singapore har ju rutin på att fira så det fixar man säkert. Det blir väl ett ännu häftigare firande på årsdagen, den 9 augusti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag skulle tro att nästa år kommer att gå i firandets tecken och då inte minst nationaldagen! Om allt går planenligt den här gången så kommer vi inte att vara kvar här då, men man ska ju aldrig säga aldrig...

   Radera
 3. Kul att Singapore tycks ge dig inspiration till olika inlägg. :) Har inte riktigt hunnit med de senaste dagarna. Kommenterar några inlägg i koncentrat.
  Måste bara säga att jag tycker det känns litet malplacerat med julpynt och granar i tropiskt klimat. Tyckte att granarna utanför Walmart på Hawaii såg litet konstiga ut det året vi bodde där. Men självklart vill folk fira jul även där.
  Men du vilka höjder de personerna var uppe på i dina foton. Absolut inget för mig eftersom jag har höjdskräck.
  Roligt initiativ med ballongerna. Hoppas att din önskan slår in. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Singapore är en aldrig sinande källa till uppslag att skriva om, visserligen har det säkert blivit en och annan repris under de här åren, men ändå...

   Radera
 4. Fräckt med ballongerna. Och ett redigt firande lär det väl bli.

  SvaraRadera
 5. Allt är verkligen storslaget, ingen hejd på det. Kul att få vara med om!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Seth absolut bästa är att det verkar hela tiden dyka upp något nytt att upptäcka!

   Radera
 6. Oj vilket kalas det måste bli med all kinesisk befolkning. Jag skulle gärna besöka Singapore faktiskt. Dricka te med orangutangerna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med orangutangerna och frukosten har jag inte gjort, och är väl inte säker på att det kommer att bli så heller, men Singapore är absolut ett ställe som är värt ett besök - med eller utan orangutanger ;)

   Radera