söndag 15 november 2015

Som sagt... Världen står i brand...

Jag visste kanske inte riktigt hur rätt jag skulle få när jag skrev den rubriken för några dagar sedan.


Det här är inte en blogg där jag normalt sett dryftar åsikter, det är inte en blogg där det ska vara debatt, utan det är en blogg jag skriver, ofta med glimten i ögat, om händelser omkring mig, om resor och om böcker. Det är möjligt att det är fegt, men när jag läser kommentarer på olika sociala forum gör det mig livrädd för att jag ska trycka på någon knapp som gör att det börjar regna "konstiga" kommentarer med hänvisning till tvivelaktiga (om några överhuvud taget) källor.

Hur som helst så känns det lite konstigt att dra igång något klämkäckt inlägg idag, det är på något vis "dagen efter" en totalt vansinnig händelse. Jag är fullt medveten om att det troligen händer hemskheter på andra platser i världen, händelser vi aldrig får kännedom om, men den här gången är det nära och på något vis har det krupit under skinnet på oss alla.

Nu, om någon gång är det så himla viktigt att komma ihåg precis det som Carina Bergfeldt skriver i sin krönika i Aftonbladet, det finns muslimer, det finns flyktingar och så finns det terrorister. Och det handlar om tre olika grupper...

14 kommentarer:

 1. Jag läste oxå denna krönika vilket jag hoppas att många fler oxå gjort.

  SvaraRadera
 2. Svårt att inte ta upp ett sådant ämne i dessa dagar. Tycker du gör helt rätt.
  Så fruktansvärt detta är. Svårt att ta in.

  SvaraRadera
 3. Läste också krönikan, som är väldigt bra skrivit. Vill dock höja ett varnande finger för en sak - "terrorisst in disguise" bland alla flyktigar. 99 procent av oss vill ha fred och dela med oss av kärlek till människor, inte bara till flyktingar. Det är en futtig procent som håller en hel värld i skräck. Det är fruktansvärt att det verkar vara så svårt att bli av med denna ynkliga procent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ett jätteproblem som inte är lätt att lösa...

   Radera
 4. Håller med dig till fullo och känner likadant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhoppningsvis är vi många många fler...

   Radera
 5. Jag skriver inte heller så ofta om dessa frågor, eftersom det ofta känns komplext och svårt och viktigt att vara genomtänkt och välformulerad. Den bild som målas upp av främlingsfientliga grupper är ofta förenklad och kommer med konstiga "slutsatser". Sedan när vissa (farliga och otäcka!) grupper gör hemska saker får plötsligt alla möjliga människor, som inte har det minsta med det att göra, skulden. Obehagligt. Obehagliga stämningar i världen över huvud taget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är ju så, att när man använder skrift får man "bara en chans" att förklara vad man menar och det gäller verkligen att man har tänkt igenom och formulerat sig riktigt när man tar upp vissa ämnen.

   Radera
 6. Det är verkligen viktigt och påpeka att alla människor är inte likadan bara för de är födda i samma land eller har samma religion.

  SvaraRadera
 7. Jag stannar har i mellan ostern, i mitt muslimska land med mina arabiska och internationella vanner och kanner mig trygg.. verkar farligt i Europa. Jag ar sa trott pa allt hat att jag inte vet vad jag ska skriva.
  Peace..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår dig precis och kan bara hålla med!

   Radera