torsdag 19 november 2015

Promenad utmed floden

Första tanken när det här inlägget skulle döpas var någon variant av "a walk down memory lane", men det kändes så himla sentimentalt, och så ledsamt var det ju inte. Det handlar helt enkelt om gårdagskvällen då jag bestämde mig för att ta en liten promenad utmed floden bara för att insupa "den singaporianska atmosfären". Det är samma mysko känsla varje gång jag dimper ner, oavsett om det är här eller i Sverige. Jag måste liksom ta en promenad bara för att känna efter var jag är. Så nu är den promenaden avklarad och jag vet var jag är ;)


Med andra ord blir det bara en kavalkad av promenadbilder, bara för att påminna er lite om hur det ser ut här hos mig. (Visserligen är det inte så längesen
sist, men man vet ju aldrig...)

Det var sig likt, det har inte hunnit ändra sig speciellt mycket sedan sist. Bortsett från en eller annan ny restaurang efter vägen. De ploppar för övrigt upp som svampar ur jorden. Man vet aldrig vad som finns från en dag till en annan. Någon har sagt att här skulle man kunna äta ute varje dag och aldrig behöva gå till samma restaurang två gånger. Dels därför att det finns så ofantligt många att välja på och dels för att om man mot förmodan skulle lyckas äta sig genom de som finns, så är det bara att börja om för vid det laget har det öppnat en massa nya istället.


Naturligtvis är det en massa nya byggen på gång, de ploppar också upp på något svampliknade vis hela tiden. Och om det skulle råka förhålla sig så att det inte finns någon plats att bygga på, då kan man ju alltid riva något som redan finns bara för att kunna bygga något nytt.Jag passerade även det pågående bygget av den tunnelbanestation som innebär en "liten förändring av vattenflödet", det där jag skrev om i inlägget att flytta en flod, hur man bestämde sig för att helt enkelt bygga om floden för att få tunnelbanestationen där man vill. Och det arbetet flyter på bra, om man säger så...Visserligen har det hållit på ett tag, men det är väl inte gjort i en grisblink att styra om det hela. Men att kalla det för "temporärt" kanske kan diskuteras.
En varm och härlig promenad var det i alla fall och nu vet jag att jag är här!

10 kommentarer:

 1. Vad härligt att vara tillbaka i Singapore! Det blir ju stora kontraster, Karlstad-Singapore, så det är utmärkt med en promenad för att liksom "landa".
  Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen fantastiskt att kunna ha ett liv fyllt av kontraster på det här viset.

   Radera
 2. Att promenera tror jag är vädigt bra för att “landa“ efter en lång resa och när man byter miljö så mycket som du nu gjort.
  Man kanske har ett annat synsätt på vad som är tillfälligt i Singapore. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det visst vara, "tillfälligt" är ju ett rätt relativt begrepp.

   Radera
 3. Tack för att jag fick följa med dig på promenaden. Ser framemot många fler utflykter. Börjar nästan känna mig hemma där jag med. Å kul att se att du inte gick vilse;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhoppningsvis ska det väl bli ett antal promenader till, och kanske inte så många vilseturer, även om de kommer att komma de med...

   Radera
 4. Självklart måste du snabbt ikläda dig dina "singaporianska glasögon" så att du förstår och kan rapportera om allt märkligt som händer i din omgivning. Nu ser jag fram emot nya spännande och kunskapsvidgande inlägg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lovar att försöka leva upp till det, sen får vi väl se om jag lyckas...

   Radera
 5. En trevlig promenad för att få upptäcka mer av Singapore. Tack för guidningen!

  SvaraRadera